Olavi Uusivirran kassi:

- fetajuustoa - aurinkokuivattuja tomaatteja - rucolaa - jättisipuli - mustia viinimarjoja - naudan sisäfilettä

Jyrki Sukulan ja Olavi Uusivirran menu:

Feta-aktsalaatti

1 dl soseutettua aurinkotomaatteja 100 g fetakuutioita 1 ruukku rucolaa

Sekoita tomaatit ja fetakuutiot. Asettele rucoloiden päälle.

Marinoitua naudan sisäfilettä

200 g naudanfilettä 100 g makeaa sipulia valkosipulinkynsi 2 rkl soijaa sokeria valkopippuria oliiviöljy

Grillaa fileviipale. Lisää murskattu valkosipuli, suikaloitu sipuli ja mausteet. Tarjoile leivän kera.

Naudanpihviä, kuminaperunaa, paahdettua sipulia ja mustaherukka-chutney'ta

mustaherukka-chutney

2 dl mustaherukoita 3 rkl sokeria 3 rkl hienonnettua sipulia 1 dl punaviiniä suolaa valkopippuria

Keitä aineet keskenään, mausta.

kuminaperunat

8 kpl perunaa 1/2 sipuli kuminaa suolaa valkopippuria hunajaa

Lohko ainekset ja mausta paahda uunissa kypsäksi.

Tarjoile perunat pihvin, mustaherukka-chutney:n sekä paahdetun sipulin kera.

Mustaherukka-creme

2 dl mustaherukkaa 2 rkl sokeria 1 dl kuohukerma 2 dl smetanaa 1/2 raastettu sitruuna

Mausta herukat sokerilla. Sekoita kerma, smetana, sokeri sekä raastetut sitruunankuoret ja vaahdota. Tarjoile kerroksittain lasissa.

Lue myös:

    Uusimmat