Mainos

Oikeutta Eläimille -yhdistys jättää rikosilmoituksia turkistarhoista

Oikeutta Eläimille -yhdistys aikoo jättää tänään poliisille rikosilmoitukset seitsemästä kohuturkistarhasta.

Yhdistyksen mukaan tarhoista viisi on saanut tarhaajien liiton sertifikaatin. Ilmoituksen kohteina olevilla tarhoilla on yhdistyksen käsityksen mukaan erityisen pahoja ongelmia.

- Olemme listanneet rikosilmoituksiin viisi eläinsuojelulain kohtaa, joita nämä kaikki tarhat rikkovat, kertoo Anne Nieminen Oikeutta Eläimille -yhdistyksen tiedotteessa.

(Lähde: Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry)

Yhdistys muistuttaa, että eläinsuojelulain mukaan eläintenpidossa on esimerkiksi otettava huomioon eläinten käyttäytymistarpeet. Yhdistyksen mukaan turkistarhat rikkovat selvästi mainittuja lainkohtia, sillä julkaistujen kuvien perusteella on selvää, että turkistarhoilla eläimet eivät voi toteuttaa alkeellisimpiakaan villieläimen käyttäytymistarpeistaan

- Tämä asettaa koko alan laillisuuden kyseenalaiseksi, sanoo Anne Nieminen.

Oikeutta Eläimille -yhdistys vaatii Suomen seuraavan Ruotsin ja Tanskan esimerkkiä ja kieltävän turkistarhauksen kokonaan.

Ylen A-studio näytti keskiviikkona Oikeutta Eläimille -järjestön kuvaamaa videomateriaalia, jossa turkiseläimillä näkyi muun muassa pahoja avohaavoja, kasvuhäiriöitä sekä häiriökäyttäytymistä. Korkeasaaren eläinlääkäri Eeva Rudbäck kertoi ohjelmassa, että suurin osa kuvissa näkyvistä ketuista olisi pitänyt lopettaa.

Turkiseläimiä kuvattiin salaa viime vuoden kesäkuun ja joulukuun välillä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira lupaa käydä läpi kohutut turkistarhavideot.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.