Mainos

Oikeutta eläimille julkaisi videoita teurastamoilta – eläimiä rääkätään ennen lopettamista

Oikeutta eläimille -yhdistys julkaisee tänään videomateriaalia suomalaisista teurastamoista. Yhdistyksen mukaan materiaali on erittäin voimakasta ja se paljastaa eläinten kaltoinkohtelun.

Videolla eläimiä hakataan muoviputkilla, rautatangolla ja muovilaatikoilla. Sähköpiiskaa käytetään paljon ja muun muassa eläinten kasvoihin.

Sähköiskuja annetaan yhdistyksen mukaan jopa sellaisissa tilanteissa, joissa eläimen on mahdotonta liikkua eteenpäin tai eläin on jo liikkeessä. Lampaita käsitellään raahaamalla jaloista ja turkista.

Videot on Oikeutta eläimille -yhdistyksen mukaan kuvattu neljässä teurastamossa piilotettavilla kameroilla. Yhteensä aineistoa on satoja tunteja, ja sitä on kuvattu syksyllä 2013, vuoden 2014 aikana ja syksyn 2015 aikana.

Kuvat ovat yhdistyksen mukaan HKScanin teurastamolta Paimiosta, Sastamalan teurastamolta sekä Pirkanmaalla ja Satakunnassa sijaitsevilta yksityisiltä teurastamoilta. Niissä teurastetaan sikoja, nautoja ja lampaita.

Eläinten lyöminen ja sähköpiiskan jatkuva käyttö ovat eläinsuojelulainsäädäntöön kuuluvan lopetusasetuksen vastaisia, Oikeutta eläimille toteaa. Teurastamossa paikalla oleva tarkastuseläinlääkäri ei kuitenkaan yhdistyksen mukaan puutu niihin lainkaan.

– Teurastuksen perusongelma on, että eläimet eivät halua kuolla. Teurastajat tarvitsevat sähköpiiskoja ja lyöntejä, sillä vastentahtoinen ja pelokas eläin ei vapaaehtoisesti halua kävellä kuolemaansa, Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä sanoo.

Yhdistyksen mukaan videoista käy ilmi myös se, että suuri osa eläinten tainnutuksista epäonnistuu tai jää puutteelliseksi. Materiaalissa näkyy muun muassa, kuinka sika pakenee kesken sähkötainnutuksen ja lehmä nostaa päätään pulttipistoolilla ampumisen jälkeen.

Teurastamovideot julkaisee Ylen MOT-ohjelma tänään klo 20. MTV Uutisten julkaisema video on editoitu Oikeutta Eläimille -videoiden materiaalista. Videolta on siistitty pois materiaalin järkyttävin osuus.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja