Oikeusministeri Henriksson MTV:lle: "En usko, että koronapassia voitaisiin vaatia yleisesti työpaikoilla"

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ei usko, että koronapassia lähdettäisiin yleisesti vaatimaan työpaikoilla ja kaikilta työntekijöiltä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi keskiviikkona, että koronapassin käyttöä halutaan laajentaa. Koronapassin edellyttäminen laajasti työpaikoilla on yksi arvioitavista asioista, mutta Marin myönsi, että asia voi olla ongelmallinen perustuslain kannalta.

Henriksson sanoo MTV:n Uutisextrassa ymmärtävänsä koronapassin vaatimista esimerkiksi hoiva-alan töissä, joissa potilaan turvallisuudesta on huolehdittava.

– Tämä on sosiaali- ja terveysministeriön valmistelussa ja kun mietitään sitä, miksi koronapassia tarvitaan, pitää miettiä tarkasti, onko sen käyttöalaa tarpeellista laajentaa ja minkä takia.

– Koronapassia tarvitaan sen takia, että pidetään terveysturvallisuudesta huolta ja näen sen niin, että asia pitää punnita hyvin tarkasti, koska ihmisellä on myös oikeus olla töissä, sanoo Henriksson MTV Uutisten haastattelussa.

Koronapassia käytetään nykyisin rajoitusten vaihtoehtona, mutta hallitus haluaa jatkossa mahdollistaa passin vaatimisen myös silloin, kun rajoituksia ei ole voimassa.

Koronapassi tarkoittaa todistusta riittävistä koronarokotuksista, tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista.

MTV:n Uutisextra lauantaisin MTV-palvelussa ja MTV3-kanavalla kello 19.10.

Miten koronapassi toimisi työpaikoilla? Katso keskustelu aiheesta:

9:49

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja