Mainos

Oikeus uskoi huumesalakuljettajan koskettavan selityksen syöpäsairaasta tsetseenistä

Vantaan käräjäoikeus uskoi 36-vuotiaan naisen selvityksen postissa tulleista vaarallisista fentanyylilaastareista ja päästi tämän lyhyellä ehdollisella rangaistuksella.

Tulliposti nappasi vuosi sitten elokuussa kymmenen kappaletta fentanyylilaastareita Ranskasta tulleesta lähetyksestä. Syyttäjän mukaan niistä olisi saanut 70-125 käyttäannosta ja ne olisivat voineet vaarantaa monen ihmisen terveyden.

Lähetys oli tulossa 36-vuotiaalle naiselle. 

Hän kertoi, että Tsetseniassa asuvan sukulaistytön isällä oli aivosyöpä. Koska Tsetseniassa ei lääkkeitä juuri ole, hänen oli pitänyt kysyä kipulääkkeitä Suomesta. Tsetseniassa kirjoitetulla, ulkomaisella reseptillä ei kuitenkaan niitä voinut ostaa.

Tsetseniassa asuva sukulainen ilmoitti, että Ranskasta lääkettä olisi saatavissa. 36-vuotias soitti Ranskaan hänelle kerrotulle henkilölle. Puhelimessa olleen naisen sukulaiselta oli kipulaastareita jäänyt yli.

Lääkkeet lähetettiin saman tien Suomeen. 36-vuotiaan mukaan kipulaastareita ei voinut lähettää suoraan postissa Venäjälle, koska se on hidasta ja postia tarkkaillaan.

Suomesta hän olisi laittanut laastarit jonkun Venäjälle matkustavan mukaan, jolloin sukulaiset olisivat voineet noutaa ne Tsetseniaan.

Oikeus: Ei epäselvää

Oikeuden mukaan jutussa ei jäänyt epäselväksi se, että laastarit oli tarkoitus lähettää Tsetseniaan syöpää sairastavalle miehelle. Hänelle oli määrätty reseptin mukaan samankaltaista kipulääkettä, mutta niitä ei ollut saatavilla.

Oikeuden mukaan rikoksen tarkoituksena ei ollut mahdollistaa väärinkäyttöä. Ilman rangaistusta naista ei voinut kuitenkaan jättää. Hänen täytyi tietää menettely laittomaksi.

Oikeus hylkäsi syytteen törkeästä huumausainerikoksesta ja tuomitsi naisen huumausainerikoksesta 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Laastarit jäivät tullin takavarikkoon. Syöpää sairastanut mies on kuollut.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.