Oikeus on hylännyt Meghanin siskopuolen nostaman kunnianloukkauskanteen herttuatarta vastaan

Harry ja Meghan saapuivat kuningatar Elisabetin platinajuhlaan 0:58
Harry ja Meghan saapuivat kuningatar Elisabetin platinajuhliin vuonna 2022.

Herttuatar Meghanin siskopuoli Samantha Markle ei ollut tyytyväinen Meghanin ja prinssi Harryn antamaan Oprah Winfreyn haastatteluun.

Herttuatar Meghanin, 41, siskopuoli Samantha Markle, 58, yritti haastaa Meghanin kunnianloukkauksesta, joka johtui Meghanin maaliskuussa 2021 Oprah Winfreylle antamasta kohuhaastattelusta ja kuninkaallisesta Finding Freedom -elämäkerrasta, joka kertoo prinssi Harryn  ja Meghanin avioelämästä. Kirjan ovat kirjoittaneet Omid Scobie ja Carolyn Durand elokuussa 2021.

Yhdysvaltain piirisyyttäjän tuomari on kuitenkin päättänyt, ettei Samantha voi haastaa Meghania kunnianloukkauksesta kyseisiin seikkoihin perustuen. Samantha riitautti Finding Freedom -kirjan luvun A Problem Like Samantha sisällön, joka keskittyi Harryn ja Meghanin rakkaustarinaan ja heidän vetäytymiseensä kuninkaallisista rooleistaan.

Tuomarin mukaan Meghania ei voida pitää vastuussa lausunnoista kirjassa, jota hän ei ole julkaissut. Lisäksi Meghan kertoi Winfreyn haastattelussa kasvaneensa ainoana lapsena. Se on tuomarin mukaan kuitenkin vain mielipide.

Samantha nosti oikeusjutun Floridassa maaliskuussa 2022 ja vaati BBC:n tietojen mukaan 75 000 dollarin, eli noin 69 000 euron, vahingonkorvauksia.

Sekä Meghanin että Samanthan isä on Thomas Markle. Samantha väitti kanteessaan, että hän ja Meghan olivat läheisiä lapsuudessa, mutta ajautuivat erillleen Meghanin alettua seurustella prinssi Harryn kanssa. Meghan ja Harry menivät naimisiin toukokuussa 2018. Samantha kertoi saaneensa negatiivista julkisuutta sanottuaan joulukuussa 2018 haastattelussa, että heidän isänsä olisi pitänyt olla Meghanin ja Harryn häissä.

Winfreyn haastattelu Meghanin ja Harryn kanssa keräsi yli 50 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti. Oikeudenkäynnissä Samantha piti kunniaa loukkaavana, että Meghan kertoi varttuneensa ainoana lapsena ja että Samantha olisi muuttanut sukunimensä takaisin Markleksi, kun Meghan aloitti seurustelun prinssi Harryn kanssa.

Tuomarin mukaan Meghan vain ilmaisi mielipiteensä lapsuudestaan ja suhteestaan sisarpuoliinsa. Lisäksi tuomarin mielestä Meghanin lausunto ei ole objektiivisesti todennettavissa eikä perustu empiirisiin todisteisiin. Näihin syihin perustuen tuomari hyväksyi kanteen hylkäämishakemuksen.

Meghanilla on myös velipuoli Thomas Markle Jr.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat