Mainos

Oikeiston Sarkozy johtaa Ranskan presidenttikisaa

Oikeiston presidenttiehdokas Nicolas Sarkozyn kommentit mm. pedofiliasta ovat kuitenkin kuohuttaneet ranskalaisia. Myös Pariisin arkkipiispa on kritisoinut Sarkozyn tulkintoja.

Ranskan oikeistolaisen presidenttiehdokkaan Nicolas Sarkozyn suosio on kasvanut, selviää tuoreesta mielipidekyselystä. Journal du Dimanche -lehden teettämän kyselyn mukaan Sarkozy olisi saamassa 30 prosenttia äänistä vaalien ensimmäisellä kierroksella.

Sosialistisen puolueen Segolene Royal olisi kyselyn mukaan saamassa 22 prosenttia ja keskustapuolueen Francois Bayrou 19 prosenttia äänistä.

Ranskan presidentivaalin ensimmäinen kierros pidetään kahden viikon kuluttua.

Sarkozyn kommentit pedofiliasta kuohuttavat ranskalaisia

Sarkozy on saanut kovaa kritiikkiä pedofiilejä ja itsemurhia koskevista kommenteistaan. Hän väitti lehtihaastattelussa, että nuorten itsemurhat johtuvat "synnynnäisestä surullisuudesta". Hän sanoi myös pitävänsä pedofiliaa synnynnäisenä ominaisuutena.

Pariisin arkkipiispa kiirehti kiistämään Sarkozyn näkemykset radio-ohjelmassa ja korosti, että ihmisellä on vapaa tahto. Myös Sarkozyn haastajat presidenttikilvassa Bayrou ja Royal ovat ihmetelleet kommentteja. Bayrou luonnehti niitä "hyytäviksi".

Tuoreimpien mielipidekyselyjen valossa Sarkozy johtaa selvästi Ranskan presidenttikilpaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.