"Oikea Borat" haluaa valkokankaalle

Turkkilainen Mahir Cagri, 44, syyttää brittikoomikko Sacha Baron Cohenia Borat-hahmon kopioimisesta. Samalla Cagri on ilmoittanut haluavansa tehdä oman elokuvan.

Mahir Cagrin vuonna 1999 julkaisemasta henkilökohtaisesta nettisivustosta tuli suuri hitti. Sivustolta löytyy muun muassa tahattomasti koomisia valokuvia Cagrista ottamassa aurinkoa.

Sivuilla herra Cagri selittää huonolla, ja hyvin "boratmaisella" englannilla esimerkiksi harrastuksistaan: I like to take foto-camera (amimals, towns, nice nude models and peoples). Itseään herra kuvailee seuraavasti: My tall 1.84 cm (6.2 feet). My weight 78 kg. My eyes green. I live alone!

Cagri perusti internetsivuston hankkiakseen uusia ystäviä. Sivuston suosio levisi netissä kulovalkean tavoin, ja huhujen mukaan jopa Microsoft-pomo Bill Gates lukeutui turkkilaisen suuriin faneihin.

Nyt Cagri väittää siis Sacha Baron Cohenin kopioineen Borat-hahmonsa nettisivuston pohjalta. BBC:n mukaan Cagri on myös ilmoittanut harkitsevansa oikeustoimia brittikoomikkoa vastaan.

- Cohen kopioi ja imitoi minua hyvin huonolla tavalla, Cagri kommentoi nähtyään huippusuosioon nousseen Borat-elokuvan.

Cagri on omien sanojensa mukaan huolissaan siitä, että nähtyään elokuvan ihmiset yhdistävät hänet rasistiseen ja sovinistiseen Boratiin.

- Jos katsot elokuvan, mitä ajattelet sen jälkeen minusta? Mahir on huono koomikko, Mahir on homoseksuaali, Mahir saattaa puhua pahaa juutalaisista. Tämä on huono juttu, Cagri päivittelee.

- Tiedostusvälineet kirjoittavat Boratista, joka imitoi ja kopioi Mahiria, ilmoittaa Cagri lisäten, että hän aikoo saattaa valkokankaalle oman elokuvansa, jossa maailmalle paljastetaan "todellinen Mahir".

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat