Obaman syntymätodistus on tässä

Yhdysvalloissa Valkoinen talo on julkistanut presidentti Barack Obaman pidemmän, alkuperäisen syntymätodistuksen. Julkaisu on vastaus salaliittoteorioihin, joiden mukaan Obama ei olisi syntynyt Yhdysvalloissa.

- Meillä ei ole aikaa tällaiselle hölynpölylle. Me emme pysty ratkaisemaan yhteiskuntamme ongelmia, jos me menemme pois tolaltamme tällaisista. Minulla on tärkeämpääkin tekemistä, Obama kommentoi Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa tänään.

- Tätä asiaa on nyt vatvottu kaksi ja puoli vuotta. Virkamiehet Havaijilla - sekä demokraatit että republikaanit - ja sanomalehdet ovat vahvistaneet, että olen syntynyt Havaijilla Kapiolanin sairaalassa elokuun 4. päivänä vuonna 1961.

Vaalikampanjan aikana Obaman vastustajat epäilivät, ettei osan lapsuudestaan ulkomailla viettänyt Obama ole syntyperäinen Yhdysvaltain kansalainen. Tuolloin Obama esitti julkisuudessa lyhyemmän version syntymätodistuksestaan, joka on annettu Havaijilla.

Sekä uuden että vanhan todistuksen mukaan Obama on syntynyt Honolulussa elokuun 4. päivänä vuonna 1961. Yhdysvaltain perustuslain mukaan presidentin ja varapresidentin pitää olla syntyperäisiä Yhdysvaltain kansalaisia.

Viime viikkoina Obaman syntymäpaikkaa on epäillyt äänekkäästi republikaanien presidenttiehdokkaaksi aikova miljardööri Donald Trump.

(MTV3 - STT - AFP - AP)

Lue myös:

    Uusimmat