NYT: Venäläissotilaille kerätään varusteita lahjoituksina – "Kukaan ei odottanut sodasta tällaista"

Ukrainassa oleville venäläisjoukoille lähetetään sekä makeisia ja rohkaisevia viestejä että droneja ja pimeänäkölaitteita. Varusteita ostetaan urheilukaupoista ja tilataan verkosta.

Eri puolilla Venäjää on alettu kerätä sotilaille varusteita lahjoituksina ja joukkorahoituskampanjoilla, yhdysvaltalaislehti New York Times kertoo.

Pääasiassa naisten organisoimat keräykset osoittavat tukea presidentti Vladimir Putinin aloittamalle sodalle. Samaan aikaan ne kertovat venäläisille vakavista puutteista armeijan varustelussa, lehti kirjoittaa.

Venäjän mediassa keräyksiä ei lehden mukaan juuri huomioida. Ehkä siksi, etteivät ne heikentäisi venäläisten uskoa siihen, että Kremlillä on tilanne hallussa.

Joukoille lähetetään sekä makeisia ja rohkaisevia viestejä että droneja ja pimeänäkölaitteita. Varusteita ostetaan urheilukaupoista ja tilataan verkosta.

37-vuotias kiinteistönvälittäjä Natalia Abijeva ystävineen kuljetti tällä viikolla pakettiautolla Ukrainan rajalle muun muassa perunoita, sipuleja, radioita ja ensiaputarvikkeita. Matka oli jo Moskovan lähistöllä asuvalle Abijevalle jo seitsemäs.

Abijeva kertoi NYT:lle haluavansa osoittaa joukoille tukeaan, kun koko maailma tuntuu tukevan Venäjän vihollista.

47-vuotias yrittäjä Tatjana Plotnikova taas on käynyt rajalla kahdesti. Viime viikolla hän julkaisi sosiaalisen median palvelussa Vkontaktessa listan tarvikkeista, joista on huutava pula: sidetarpeita, antibiootteja, kainalosauvoja ja pyörätuoleja.

– Kukaan ei odottanut sodasta tällaista, Plotnikova sanoo lehdelle.

Tiedustelutietojen mukaan Putin johtaa Ukrainan sotaa kädestä pitäen – Pekka Toveri:"Tykistöupseerin koulutus, ei niillä opeilla sotaa käydä" 1:37
Tiedustelutietojen mukaan Putin johtaa Ukrainan sotaa kädestä pitäen – Pekka Toveri: "Tykistöupseerin koulutus, ei niillä opeilla sotaa käydä"

Lue myös:

    Uusimmat