Nyt se on täällä – tavaratalot aloittivat jo joulukaupan!

Helsingin Sanomien mukaan Lontoon tavaratalot ovat aloittaneet jo joulukaupan, vaikka itse juhlaan on vielä monta kuukautta aikaa. Helsingin Stockmannilta kerrotaan, että heillä koristesesonkiin on vielä aikaa.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että lontoolaiset luksustavaratalot Harrods ja Selfridges ovat avanneet joulusesonkinsa samaan aikaan, kun Korvatunturillakin nautittiin vielä helteistä – heinäkuun lopussa.

– Olemme nopeasti liikkuva ja tulevaa miettivä vähittäiskauppa. Aloitamme kesäalennusmyytimme tavarataloista ensimmäisenä, kesäkuun puilivälissä. Ale on nopea. Syys-talvikausi alkaa Selfridgesillä kesäkuussa. Siitä näkökulmasta joulukaupan avaaminen kesällä ei ole niin erikoista, Selfridgesin tiedottaja kertoo lehden haastattelussa.

Myös loma-aikaan saapuvat turistit hankkivat mielellään joulukoristeita Lontoosta.

– Asiakkaat eirtyisesti Amerikasta, Euroopasta, Kiinasta ja Lähi-idästä pitävät ajatuksesta, että he ostavat joulukoristeensa Lontoosta, kysyntää siis on, tiedottaja jatkaa lehden haastattelussa.

Tällä hetkellä esillä on vasta puolet joulutuotteista – kunnon koristehömppä valtaa tavaratalot lokakuussa.

Stockmann aloittaa joulusesongin lokakuussa

Stockmannin Helsingin tavaratalon johtaja Tuija Vänttinen kertoo, että heidän joulusesonkinsa alkaa kesähelteiden sijaan perinteisesti loka-marraskuussa.

– Mielestäni Selfridgesin perusteet aikaiselle myynnille ovat perustellut, mutta meillä joulukoristeita ei vielä tule myyntiin, hän naurahtaa.

Vaikka Suomi tunnetaan joulusta ja joulupukista, eivät turistit kysele koristeiden perään.

– Matkamuistomyymälässämme on ympäri vuoden pieni kokoelma tonttuja ja muita joulutuotteita, mutta sen suurempaa valikoimaa meillä ei ole. Kausivalot tulevat hyllyille lokakuun puolivälissä, joulukoristeet tulevat hyllyille perinteiseen tapaan pyhäinmiesten päivän aikaan.

Tänä vuonna perinteinen punainen, vihreä ja kulta valloittavat tuttuun tapaan Stockmannin hyllyt, mutta tämän vuoden erikoistrendiä ei Vänttinen suostu paljastamaan.

– Sen lupaan, että väriä on luvassa, hän toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja