Nyt puhuvat Lordin rumpalin omaiset

Yllättäen sairauskohtaukseen menehtyneen Tonmi Lillmanin omaiset haluavat kertoa totuuden miehen kuolemaan ja elämään liittyvistä villeistä huhuista.

Lordin rumpalin kuolema pysäytti suomalaiset musiikkipiirit ystävänpäivänä. Rakastetun kollegan poismeno oli monelle muusikolle yllätys, sillä Lillman oli kuollessaan vain 38-vuotias.

Yllättävä kuolema nostatti suuren huhumyllyn miehen kuolinsyystä ja kuolemaan johtaneista tapahtumista. Lillmanin menehtyneenä löytänyt Tarja Oso haluaa oikaista mediassa olleita tietoja ja toivoo näin ollen omaisten saavan surra rakastaan rauhassa, ilman vääriä huhuja ja spekulaatioita.

Lillmanin läheisimpiin ihmisiin lukeutunut Oso oli päivittäin tekemisissä ystävänsä kanssa. Rakas ystävä hoiti Lillmanin juoksevia asioita ja tunsi miehen paremmin kuin kukaan muu. Elämä näytti kuitenkin raadollisuutensa, kun Oso löysi ystävänsä menehtyneenä tämän kotoa Helsingin Sörnäisistä.

– Puhun Tonmista edelleen preesensissä, en voi vieläkään uskoa hänen menehtyneen. Toivon, että heräisin tästä painajaisesta pian. Saan kuitenkin tässä tilanteessa voimia siitä, kuinka tärkeä ihminen hän minulle oli ja kuinka paljon arvostan häntä. Hän oli aivan uskomaton persoona, ystävä kuvailee Lillmania.

Lillmanin kuolema herätti runsaasti huomiota niin Suomessa kuin ulkomailla. Moni Lillmanin tuntenut henkilö halusi kertoa omat muistonsa lahjakkaasta rumpalista, mutta julkisuudessa on liikkunut myös paljon väärää tietoa.

– Olen keskustellut asiasta Tonmin isän ja äidin kanssa ja he haluavat tuoda totuuden esiin. Haluamme katkaista huhuilta siivet. Totuuden Tonmin terveydestä ja elämästä eivät tiedä kuitenkaan kuin vain omaiset.

– Totuus on se, etteivät monet tunteneet häntä kuitenkaan kovinkaan hyvin. Hän oli niin monisyinen persoona, Oso muistuttaa.

Ei masennusta, eikä itsetuhoisuutta

Omaisia ovat loukanneet erityisesti puheet miehen ”syvissä vesissä” uiskentelemisesta ja vihjailut siitä, että Lillman olisi ollut masentunut.

– Jokaisella meistä on hyviä ja huonoja päiviä, en ymmärrä miksi niitä huonoja hetkiä lähdetään korostamaan. Jokaisella taiteilijalla on niitä hetkiä, ystävä muistuttaa.

Julkisuudessa on väitetty Lillmanin olleen myös sulkeutunut henkilö ja Oso kumoaa nämäkin väitteet perättöminä.

– Ei Tonmista voi sanoa, että hän oli sulkeutunut. Jokainen meistä kaipaa omaa rauhaa. Hänen ympärillään oli paljon ihmisiä, eikä hän ehtinyt kaikkia näkemään tietyin väliajoin. Jos hän ei vastannut välillä puhelimeen tai tekstareihin, niin so what? On aiheetonta väittää, että se olisi ollut masennusta tai sulkeutuneisuutta.

Hautajaiset lähipiirissä

Omaisten mukaan Lillman kuoli yllättävään sairauskohtaukseen ja virallista kuolinsyytä ei vielä tiedetä. Oson mukaan Lillmanin terveydentilaa ei haluta puida julkisesti, mutta rumpali oli sairastellut jo pidempään.

Rumpalin lähipiiri haluaa oikaista myös julkisuudessa liikkuneita väitteitä, jonka mukaan eräs levyprojekti olisi kaatunut Lillmanin huonon kunnon takia.

– Omaiset haluavat tähdentää, etteivät levyprojektin keskeytymisen syyt olleet ne, mitä julkisuudessa on väitetty.

Julkisen oikaisun jälkeen liian aikaisin poisnukkuneen Tonmi Lillmanin omaiset haluavat sururauhan. Tarja Oson mukaan Lillman tullaan hautamaan lähipiirissä.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat