Nyt puhuu Semir Ben-Amor – kertoo ensimmäisen kerran Ville Peltosen tapauksesta!

19:08

Semir Ben-Amor puhuu nyt ensimmäistä kertaa vuonna 2012 Suomea järisyttäneestä tapauksesta, kun hän hyökkäsi HIFK:n Ville Peltosen kimppuun kesken ottelun.

34-vuotias Ben-Amor paljastaa Antero Mertarannan juontamassa Hotspot-lähetyksessä, että hänen pelaajauransa on ohi. Viime kaudella Ässissä pelannut hyökkääjä toipuu nyt lonkkaleikkauksesta. Jääkiekkoa hän ei kuitenkaan ole jättänyt. Ben-Amor toimii tällä hetkellä Jokereissa juniorivalmentajana. Se on ollut mieluisa pesti.

– Jääkiekko on antanut minulle paljon. Ja koen, että mulla on paljon annettavaa nuorille kiekkoilijoille, hän sanoo.

Hotspot-lähetyksessä käytiin myös läpi vuoden 2012 tapahtumat, joista Ben-Amor ei ole aiemmin puhunut.

Jokereiden ja paikallisvastustaja HIFK:n välillä oli pahaa verta runkosarjan alkua edeltävällä harjoituskaudella. Edellisessä ottelussa Jokereiden Jarkko Ruutu oli taklannut HIFK:n Iiro Pakarista selkään suihkukomennuksen arvoisesti. Heti pari päivää myöhemmin joukkueet kohtasivat uudestaan.

– Vesi kiehui kattilassa. Siinä pitkään odotti sitä hetkeä, kun jotain tapahtuu, Jokereissa pelannut Ben-Amor muistelee.

– Valitettavasti sellainen hetki tuli ylilyönnillä, joka osui mun kohdalle. Valitettavasti kävi näin.

Ben-Amor hyppäsi kaukaloon ja otti kohteekseen HIFK-kapteeni Ville Peltosen.

– Missään nimessä kenellekään ei pitänyt mitään sattua. Piti vähän näpäyttää vastustajaa. Toteutus oli aivan liian raju.

Jokereiden päävalmentaja Tomi Lämsä sekä apuvalmentaja Tomek Valtonen saivat kahdeksan ottelun toimitsijakiellon. SM-liigan kurinpitäjän mukaan "on selvää, että pelaajia on ohjeistettu toimimaan sääntöjen vastaisesti".

– Ei ollut suunniteltu. Ei ollut käskytyksestä kysymys, Ben-Amor sanoo ytimekkäästi.

– Se oli enemmän spontaani reaktio meikäläiseltä mennä tekemään asioita. Väärin tehty ja väärin toteutettu asia. Olisi pitänyt hoitaa toisella tavalla.

Peltonen sai tilanteessa aivotärähdyksen ja menetti osin tajuntansa. Ben-Amorille puolestaan langetettiin 18 ottelun pelikielto.

Tapaus Peltonen on Ben-Amorille taakse jäänyttä elämää. Monille se silti nousee hänen pelaajauraltaan päällimmäisenä mieleen.

– Häpeä on väärä sana. Katumus? Joo. Enemmän harmitti perheen puolesta se kura, mitä tuli kaikkialta, Ben-Amor kertaa.

– Ja iso huoli oli Villen terveydestä.

Kaksikon välit eivät ole koskaan parantuneet.

– Jos me hallilla nähdään, niin ei tarvitse tervehtiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja