Mainos

Nyt näkyy poikkeuksellisen komeita revontulia – katso upeat kuvat ja lähetä omasi

Sosiaalisen median käyttäjät ovat päivitelleet erityisesti tänään näkemiään revontulia. Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan tiedottajan Anne Liljeströmin mukaan tänään illalla on näkynyt ja näkyy taivaalla poikkeuksellisen komeita revontulia.

– Revontulihavaintoja on ympäri Suomen aina etelää myöden. Ne ovat näkyneet myös hyvin kirkkaasti, Lijeström kertoo MTV3 Uutisille.

– En ole useaan vuoteen nähnyt tällaista Rautalammilla, upeita kuvia Rautalammilta lähettänyt Vesa Vauhkonen kertoo MTV3 Uutisille.

Revontulia on voinut bongata taivaalta erityisesti selkeän sään takia. Kevätpäivän tasauksen tienoilla ja maaliskuussa on yleensä tavallista enemmän revontulia, samoin syyskuussa syyspäiväntasauksen aikaan. Kevätpäiväntasaus on ensi keskiviikkona 20. maaliskuuta.

Revontulet syntyvät, kun aurinkotuulen hiukkaset törmäävät maan ilmakehään. Tiistaina ja perjantaina auringossa tapahtui koronan massapurkauksia, joiden takia revontulia on näkynyt viikonloppuna ja erityisesti tänään.

Lähetä meille revontulikuvasi osoitteeseen tekstiviestillä numeroon 16316. Kuvia voi lähettää myös MTV3 Uutisten sähköpostiin, mikäli kuvat ovat vapaasti käytettävissä: uutiset@mtv3.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.