Nyt kumisaappaat jalkaan ja kiinnitykset kuntoon – syysmyrsky lähestyy Suomea

5:20
Syysmyrsky lähestyy Suomea.

Kauniin ruskaisille ja leudoilla syyspäiville saadaan tänä iltana heittää hyvästit, sillä Suomeen on saapumassa keskiviikkoiltana Ruotsin yli matalapaine, joka kastelee ja tuulenpuuskat saattavat yltää jopa myrskylukemiin.

Suomea lähestyy useampikin matalapaineenkeskus. Meteorologi Jenna Salminen arvelee, että ensimmäinen, pienempi matalapaine ehtinee Suomeen keskiviikkoiltana.  

– Sen jälkeen on saapumassa ja voimistumassa uusi keskus, joka tuo voimakkaita sateita ja tuulta. Tullaan käymään puuskissa vähintääkin lähellä myrskytuulen lukemia, eli 21 m/s.

Voimakkaisiin puuskiin kannattaa varautua Länsi- ja Etelä-Suomessa rannikkoalueilla. Kovat puuskat saattavat aiheuttaa myös tuhoja.

– Monilla saattaa olla vielä veneet laiturissa. Kannattaa katsoa, että siellä on kiinnitykset kunnossa. Voimakkaimmat tuulet saattavat katkoa oksia tai kaataa jopa puita.

Tuulen lisäksi matalapaineet tuovat mukanaan sateita ja niitä on luvassa heti keskiviikkona. Pohjoisessa sateet tulevat räntänä tai lumena.

– Erittäin runsaat sateet saapuvat torstaina. Pohjoisessa on mahdollista, että vettä tulee yli 30 milliä. Muuallakin sadetta voi tulla paikoin 10—30 milliä. Lännessä ja Etelä-Suomessa saatetaan hieman jäädä näistä runsaimmista lukemista.

Myräkkä on pahimmillaan torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja