Mainos

Nyt kannattaa kikkailla! Näin säästät ensi vuoden postimaksuissa

Posti yksinkertaistaa toimintaansa yhdistämällä 1. ja 2. kirjeluokat ensi vuoden alusta alkaen. Tiesitkö, että tämä uudistus voi hyödyttää sinua rahallisesti? 

Vielä loppuvuoden ajan katukuvaa koristavat eri väriset postilaatikot, mutta ensi vuoden alusta on toisin. Posti on nimittäin ilmoittanut yhdistävänsä kirjeluokat kirjemäärien vähenemisestä johtuen.

Vuoden 2017 alusta alkaen kaikki kirjeet luvataan toimittaa perille 1–2 päivässä. Uudistuksen tavoitteena on sekä tehostaa Postin tomintaa että helpottaa asiointia. 

Ikimerkit kelpaavat postimaksuksi aina

Uudistus tarkoittaa pääasiassa kahden eri postimerkkiluokan yhdistämistä. 10. marraskuuta julkaistaviin, 1,20 euroa kappaleelta maksaviin Kirje-ikimerkkeihin painetaan 1. luokan tai 2. luokan merkintöjen sijaan Suomi-neito. Tämä tunnus kertoo, että merkki riittää postimaksuksi Suomessa. 

Vanhoja merkkejä ei kuitenkaan kannata heittää pois, sillä 1. luokan tai 2. luokan postimerkit kelpaavat postimaksuiksi myös uudistuksen jälkeen.

Jos siis haluat säästää tulevaisuudessa, kannattaa edullisempia, 1,10 euron hintaisia 2. luokan ikimerkkejä hankkia varastoon. Ikimerkit kelpaavat postimaksuksi nimensä mukaisesti aina. Esimerkiksi sata kappaletta 2. merkkejä tarkoittaa kymmenen euron säästöä.

Säästö ei ole kenties suuri, mutta johan sanonta sen kertoo: pennissä on miljoonan alku. Lisää säästövinkkejä löydät täältä.

Voit lukea lisää uudistuksesta Postin nettisivuilta.

Säästöt voi käyttää vaikka tulevan kesälomakassan kartuttamiseen. 

8:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja