Nyt jysähti sääpommi! Jopa syyskuulle saakka tavanomaista lämpimämpää – "Voi olla odotettavissa pitkiäkin jaksoja helteitä"

Hellerajoja paukutellaan tälläkin viikolla rikki, mutta moni saattaa miettiä, riittääkö lämpöä omalle kesälomalle saakka.

Uusi vuodenaikaisennuste valottaa, millaista kesäsäätä Suomeen on luvassa aina syyskuulle saakka. Eikä tiedot ole auringonpalvojille ollenkaan hassumpia – päinvastoin.

Sääpalvelu Foreca kertoo, että vuodenaikaisennusteen mukaan heinä–syyskuun välinen jakso olisi Suomessa tavanomaista lämpimämpi.

– Ennusteen mukaan on mahdollista, että Pohjois-Euroopan ylle voisi kehittyä yksi pitkä tai useampi lyhyempi niin sanottu sulkukorkeapaine, jossa meidän yllemme jämähtää korkeapaine. Tällainen tilanne pakottaa sadealueet Suomen pohjoispuolelta ohi ja tuo meille pitkän, lämpimän ja aurinkoisen jakson, kertoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

– Vuodenaikaisennusteen mukaan tänä kesänä voi siis olla odotettavissa pitkiäkin jaksoja helteistä ja aurinkoista kesäsäätä.

Forecan mukaan sademäärät vaikuttaisivat olevan Suomessa heinä–syyskuussa keskimääräisiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja