Nuorten Leijonien pelaajilta suoraa puhetta: asennepuolella vikaa!

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi koki tappion alkulohkon päätösottelussa, kun Sveitsi oli parempi lukemin 5-2. Suomi koki alkulohkossa kaksi tappiota ja otti kaksi murskavoittoa.

Taival alkoi niukalla häviöllä, kun Ruotsi oli parempi jatkoajalla (2-3). Tätä seurasivat suurinumeroiset voitot Slovakiasta (8-1) ja Kazakstanista (7-1). Viimeisessä kamppailussa panoksena oli kakkossija.

Lopputulos?

– Ei ihan oltu ytimessä, 1-0-maalin ampunut puolustaja Anttoni Honka sanoi MTV Urheilulle.

Tämä oli se viesti, josta Suomen valmennusjohto puhui pelaajille heti taiston jälkeen.

– Ihan varmasti myös jokainen tiesi tuon. Se on se, mitä meidän pitää parantaa. Asennepuolta, Honka jatkoi.

Asenneviesti ei välittynyt pelkästään Hongan suusta.

– Tämä on hyvä herätys joukkueelle. Nyt on pakko ruveta tekemään hommia, että voidaan pärjätä. Nyt vasta alkavat ne tosipelit – nyt pelataan vain voitosta. Nyt kaikkien pitää ruveta pelaamaan ja antaa kaikkensa tälle pelille, Nuorten Leijonien kapteeni Lassi Thomson vaati.

Suora viittaus kohdistui niin Sveitsi-peliin kuin isoon kuvaan. Suomi ei päässyt millään kiinni parhaimpaansa kahden runsaslukuisen voiton jälkeen.

Ja vaikka Suomi oli numeraalisesti selvästi Slovakiaa ja Kazakstania parempi, ei näidenkään otteluiden kokonaissuoritus ollut mitenkään poskettoman huikea.

Tiistain ottelussa Suomi suorastaan lahjoitti osumia Sveitsille. Ainakin puolustaja Hongan mielestä.

– Aloitimme pirteästi ja koko ensimmäinen erä oli aika hyvä. Sitten kaveri sai parhaat paikat meidän virheistämme. Sitä kautta se sitten ratkesi ja meni ihan ansaitusti kaverille.

– Kyllä tästä aika huono maku jäi, Honka myönsi.

Mutta jos jotain kehitettävää, niin myös jotain hyvääkin. Honka saattoi olla tyytyväinen Suomen ykkösylivoimaketjuun, joka rokotti jälleen. Nyt Hongan toimesta.

– Maaleja on tullut jokaisessa pelissä. Sitä on käyty paljon läpi ja kiva, että se vähän tuottaakin, Honka tuumasi.

Sekä Honka ja Thomson puhuvat siitä, miten Suomi on jo voittanut pariin otteeseen Yhdysvallat tämän kauden aikana. Voitot irtosivat kauden avausturnauksesta, joka pelattiin kesällä.

– Pitää vain parantaa omaa tekemistä. Ja huolellisuutta. Kyllä me sitä kautta saamme hyvän tuloksen aikaiseksi, Honka uskoo.

Videolla Nuorten Leijonien puolustajan Anttoni Hongan haastattelu Sveitsi-ottelun jälkeen:


Videolla Nuorten Leijonien kapteenin Lassi Thomsonin haastattelu Sveitsi-ottelun jälkeen:


Lue myös:

    Uusimmat