Nuorten Leijonien Norja-voitto hetki hetkeltä

Nuoret Leijonat aloittivat MM-urakkansa Norjaa vastaan. MTV Sport seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi – Norja 5-1 (1-0, 3-0, 1-1)

Suomi kohtaa huomenna kisojen ennakkosuosikkeihin kuuluvan Ruotsin. Suora lähetys MTV Sport 2 -kanavalla ja Katsomossa kello 15.45.

MTV Sportin asiantuntija Juhani Tamminen: Voitto tuli ihan huolellisella valmistautumisella ja se paremmuus tuli esiin oikeastaan joka vaihdossa. Kuitenkin jouduttiin tekemään kunnon työmäärä ja ehkä parasta oli se, että onnistumiset tulivat viime kädessä aika laajalla rintamalla.

Suomen joukkueen ykkösmies oli Saku Mäenalanen, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden. Norjan parhaaksi valittiin maalivahti Joachim Svendsen. Hän torjui ottelussa 43 laukausta. Suomen maalilla Juuse Saros ehti 28 laukauksen eteen.

Ottelu päättyy! Suomi voittaa MM-kisa-avauksessaan Norjan maalein 5-1!

58-60. min: Loppupeli menee pelailuksi, Norja luo pari tilannetta, mutta ei todellaista vaaraa toiseen maaliin. Myös Suomelta pari laukausta.

56:52: Maali, Norja kaventaa tilanteeksi 5-1. Jens Tonjum laittaa maalin takaa kiekon maalin eteen Tim Johnsgardille ja tämä laukoo varmasti kiekon ohi voimattoman Saroksen.

56. min: Henri Ikoselta napakka laukaus, jonka Svendsen pudottaa eteensä. Jatkotilanteessa Ville Pokka, mutta Svendsen nappaa kiekon näyttävästi hanskaansa.

55. min: Saros nappaa kiekon varmasti hanskaansa, kun Mattias Norstebo laukoo. Suomi kestää alivoiman jälleen ja lähtee viimeiselle vitoselle 5-0-johdossa.

52.55: Suomi viidennen kerran alivoimalle. Suomella hyvää otetta, mutta kun Norjan Erlend Lesund saa kiekon, Ville Leskinen kaataa hänet takaapäin ja hänet ohjataan jäähylle kampituksesta.

50.-51. min: Suomella hyvää pyöritystä ylivoimalla, mutta todelliset huippumaalipaikat jäivät vähiin.

49.03: Suomi ylivoimalle. Didrik Svendsen ottaa ronskin otteen Aleksi Mustosesta ja nakkaa hänet jään pintaan. Pilli soi ja Svendsen jäähylle kiinnipitämisestä.

47.40: Suomi johtaa 5-0! Otto Rauhala ajaa röyhkeästi maalille. Norjan kapteeni Erlend Leslund taklaa hänet, mutta Ville Leskinen tulee takaa ja laukoo irtokiekon maaliin. Rauhalalle syöttöpiste.

47.-48. min: Suomen ykkösketjulla jälleen hyvä vaihto. Teräväinen johtaa peliä kepeällä otteella, mutta hyvästä otteesta huolimatta ei maalia.

45. min: Lehkonen pääsee kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Svendsen torjuu.

43. min: Suomi hoitaa neljännen alivoimansa kunnialla, eikä Saroksen nolla ole pahasti uhattuna.

41.31: Henri Ikonen jäähylle. Pikku mailakoukku Christoffer Raschin mailaan ja Suomi jälleen alivoimalle.

41. min: Suomi selvittää Kulmalan jäähyn loppuun saakka ja peli jatkuu viidellä viittä vastaan.

Klo 20:09: Kolmas erä alkaa!

2+1-tehot tehnyt Saku Mäenalanen toisella erätauolla MTV Sportin haastattelussa: "Kovaa peliä, hyvä joukkue vastassa. Pitää tehdä maalipaikoista maaleja, niin hyvä tulee."

Omasta pelistään: "Ihan hyvin, mutta pitää parantaa."

Millä ottelu hoidetaan kunnialla? "Tehhään enemmän maaleja ku vastustaja", oululainen sanoi.

2. erä päättyy: Suomella ei hätää alivoimalla, Kulmalan jäähyä jää kolmanteen erään 29 sekuntia tapettavaksi. Suomi johtaa kahden erän jälkeen 4-0. Ykköstykkinä Saku Mäenalanen tehoilla 2+1. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä Suomi 12, Norja 15.

38.29: Suomi heti perään uudelleen alivoimalle, kun Rasmus Kulmala huitoo maalilla kiekkoa sulkenutta maalivahti Svendseniä.

38 min. Suomi selvittää alivoiman ja saa heti pari hyvää tilannetta.

35.57: Tunteet kuumenevat, kun Otto Rauhala kaatuu maalivahti Svendsenin päälle. Erlend Lesund väänsi Ville Leskisen kanssa, Didrik Svendsen Henrik Haapalan ja Tallak Lyngseth Mikko Vainosen kanssa. Lopulta Norja ylivoimalle, kun Rauhala sai estämisjäähyn. Myös Haapala, Vainonen, Svendsen ja Lyngseth jäähylle.

35.18: Suomi 4-0-johtoon! Rasmus Kulmala pääsee keskialueelta yli vauhdikkaasti ja antaa poikittain Joni Nikolle. Nikko odotti maltilla ja laukoi kiekon ylähyllylle.

34.19: Suomi 3-0-johtoon! Saku Mäenalanen iskee toisen maalinsa. Artturi Lehkonen levitti viivaan Ville Pokalle, joka laukoi. Mäenalanen parkkeerasi maalille ja laittoi irtokiekon sisään Svendsenin patjan vierestä. Mäenalasella jo koossa tehot 2+1.

33. min: Endre Medbyltä terävä lämäri b-pisteen kaarelta, mutta Saros liimaa varmasti. Saros torjunut toisessa erässä kuusi laukausta. Suomi on laukonut toisessa erässä kahdeksan kertaa maalia kohti.

28. min: Henri Ikoselta vahva laukaus, mutta Svendsen torjuu varmasti. Kakkosketju jatkaa edelleen hyviä otteitaan.

27. min. Saros ottaa pari hyvää koppia alivoimalla ja näyttää juuri niin vakuuttavalta kuin häneltä odotettiin. Honka vapautuu jäähyaitiosta, ei takaiskua.

26. min: Lehkonen nostaa alivoimalla väkevästi hyökkäystä ja saa aikaan hyvän laukauksen.

24.56: Suomi alivoimalle. Puolustaja Julius Honka nostaa mailansa takaapäin Simen Nielsenin kainaloon ja saa jäähyn koukkaamisesta.

22.57: Suomi 2-0-johtoon! Saku Mäenalanen saa norjalaispakkien kautta pomppineen kiekon b-pisteen sisäkaarelle ja hän kilauttaa komeasti kiekon yläkulmaan. Syöttöpisteet Lehkoselle ja Teräväiselle. Lehkonen syötti keskustaan Teräväiselle, joka laukoi, ja Mäenalanen laittoi pakeista pyörimään jääneen kiekon maaliin.

22. min: Suomella loistava tilanne. Juuso Ikonen ruokkii maalin eteen Aleksi Mustosta, mutta hän ei onnistu ohittamaan norjalaisvahti Svendseniä.

Klo 19.19: 2. erä alkaa!

Maalintekijä Lehkonen MTV Sportin erätaukohaastattelussa: "Huikeeta että päästään pelaamaan vihdoin, pitkä leiritys alla, parannetaan tästä eteenpäin. Pikkusen huomasi jengistä, että pitäisi kohta saada maali aikaseksi, että saadaan vähän vapautuneisuutta meidän peliin."

Entäs itse maali? "Isoin mies laittaa aina maalin edestä sisään", Lehkonen vastasi hymyillen.

Ensimmäisen erän laukaukset: Suomi 20, Norja 7. Norjan laukauksista suurin osa tuli erän alkupuolella, Saros oli koko erän jälkipuoliskon työtön.

1. erä päättyy: Suomi sai vielä erän lopussa yhden laukauksen. Erätauko alkaa Suomen 1-0-johdossa. Maalintekijänä Artturi Lehkonen, syöttöpiste Saku Mäenalaselle.

19.13: Suomi 1-0-johtoon! Ylivoimaa pyörittänyt Teräväinen toimittaa kiekon maalille. Artturi Lehkonen syötti maalin editse Saku Mäenalaselle, jonka laukauksen Svendsen torjui. Lopulta Lehkonen laittoi paluukiekon häkkiin.

17.58: Suomelle ensimmäinen ylivoima. Jens Tonjum kampittaa siniviivalla katkoon päässeen Julius Hongan ja hänet ohjataan jäähylle.

17. min: Norja näyttää, että ei kannata nukahtaa. Hyvä hyökkäys päätyy kuitenkin ohilaukaukseen.

16. min: Juuso Vainio painaa röyhkeästi maalille ja useampi Suomen pelaaja on hakkaamassa kiekkoa maaliin, mutta Norjan maali pysyy edelleen varjeltuna.

14. min: Erän kuva: Suomi hallitsee, mutta se viimeinen silaus puuttuu vielä. Ensimmäisen vitosen jälkeen Juuse Saros ollut Suomen maalilla lähes työttömänä.

13. min:Saku Mäenalasella loistava paikka, mutta Svendsen kestää. Hetkeä myöhemmin Teräväinen veivaa maalin edessä, mutta norjalaispakit saavat taikakädet kuriin viime hetkellä.

11. min: Mikko Lehtonen tarjoilee nätisti hyökkäysalueen keskustaan Julius Hongalle, jolta terävä laukaus, mutta Svendsen torjuu jälleen.

10. min: Teuvo Teräväisen ykkösketju saa hyvän paineen Norjan alueelle, mutta tulosta ei tule.

7. min:Aleksi Mustosen johtama kentällinen jatkaa hyvää paineistamista ja Norjan maalivahti Joachim Svendsen ottaa jo kuudennen torjuntansa.

5. min: Suomella hyvää painetta. Rasmus Ristolaisen laukaus niukasti ohi maalista. Suomen ote pitää.

4. min: Peli edelleen vauhdikasta. Myös Norjalla pari laukausta. Kummallakaan ei vielä tosimaalipaikkoja.

2. min: Suomen kakkosketju saa hyvää mylläkkää ja pari mainiota laukausta.

1. min: Peli heiluu päästä päähän ja pelin ensimmäinen katko on Suomen paitsio.

Kello 18.38: Kiekko putoaa jäähän!

Kello 18:34: Norja avasi kisansa jo eilen Venäjää vastaan. Norja hävisi tylysti 0-11.

Kello 18:33: Päävalmentaja Karri Kivi MTV Sportin lähetyksessä: Ensi-ilta on aina ensi-ilta, jengissä on vähän hermostuneisuutta ja odottelua, just sellanen kun on aina kun hommat alkaa. Sen takia on tärkeää, että saadaan tänään energiat liikkeelle.

Kello 18.29: Tami heittää veikkaukseen Suomen 8-0-voiton, Lehterä 6-0-voiton.

Kello 18.15: MTV Sportin studiossa asiantuntijat Juhani Tamminen ja Tero Lehterä, isäntänä Teemu Niikko. Tamin mukaan turnauksen voittajasuosikit tulevat Pohjois-Amerikasta, mutta Lehterä uskoo kisaisäntä Ruotsiin.