Mainos

Nuorisokirjailijat palkitsivat Hannele Huovin ja Katri Tapolan

Suomen nuorisokirjailijat julkistivat tänään Helsingissä vuoden 2002 palkintojensa saajat. Topelius-palkinnon sai Hannele Huovi teoksestaan Höyhenketju. Arvid Lydecken-palkinto annettiin Katri Tapolalle kirjasta Kivikauppaa ja ketunleipiä.

Vuonna 1946 perustettu Topelius-palkinto jaetaan vuosittain korkeatasoisesta nuortenkirjasta ja Arvid Lydecken -palkinto vastaavasti tasokkaasta lastenkirjasta. Molemmat tunnustukset ovat 1700 euron arvoisia.

Palkintolautakunta luonnehtii Hannele Huovin Höyhenkeijua sadunomaiseksi allegoriaksi rakkaudesta. Se on upeakielinen ja viisas tarina tytön ja linnun välisestä liitosta, jota ei voi ilman taikaa katkaista. Paitsi ihmissuhteesta kirja kertoo moraalista, vapauden ja vastuun vaakakupeista sekä elämän tarkoituksen löytämisen välttämättömyydestä. Hyvän puolesta on taisteltava, jottei elämä jää pinnalliseksi.

Katri Tapolan teos tulvii raikasta tyttöenergiaa. Nostalginen lastenkertomus yhdistelee eri sukupolven tuntoja. Kivikauppaa ja ketunleipiä tuo lapsuuden kokemistavat aivan likelle lukijaa, mainitaan palkinnon myöntämisperusteissa. Eläytyvä ja elämyksellinen lastenkirja kuvaa leikkiin heittäytymisen ja arkisen todellisuuden, myös pelkojen kohtaamisia.

Palkintolautakunta suosittaakin kirjaa perheen yhteisiin lukuhetkiin. Suomen nuorisokirjailijoiden palkintolautakunnan puheenjohtajana on ollut lehtori Maija Karjalainen ja jäseninä lehtori Karl Grünn, kirjastonhoitaja Airi Nummelin ja lehtori, arvostelija Mari Viertola.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.