Mainos

Nuoriso-ohjaaja helpottaa opettajien työtaakkaa

Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa nuorisotyö hakee uusia muotoja. Nuorisotaloilla tehtävän nuorisotyön lisäksi pyrkimys on laajentaa kenttää nuoren elämän eri alueille. Esimerkiksi Kouvolassa sama nuoriso-ohjaaja kulkee nuorten mukana niin vapaa-ajalla kuin koulussakin.

Nuoriso-ohjaaja Maiju Holm on Myllykosken yhteiskoululla nuoria varten. Hän elää nuorten arjessa sekä koulussa että vapaa-ajalla.

Holmin läsnäolo on tulosta vuonna 2007 alkaneesta Nuorisotyö koulussa -hankkeesta, joka on levinnyt jo kuuteen kouluun Kouvolan alueella.

Nuorten luottoaikuinen

Holmin päivää raamittavat oppilaat ja heidän tekemisensä. Kahtena iltana viikossa hän on paikallisella nuorisotalolla nuorten mukana.

- Se on mielestäni työni todella tärkeä osa, että näen nuoria molemmissa ympäristöissä. Kyllähän siellä vapaa-ajalla kuulee paljon - missä tapahtuu mitäkin ja kuka teki mitäkin. Sitten ne tekemiset näkyy täällä koulussakin.

Nuoriso-ohjaaja on keventänyt opettajien työtaakkaa ja tuonut kouluille kaivatun luottoaikuisen nuorille. Holm sanoo, että nuorille on selkeää, ettei hän ole koulussa opettajana. Hän voi keskustella nuorten kanssa heidän yksityiselämänsä ongelmista.

- Perustapaus on ehkä tällaiset poikaystävä- tyttöystäväjutut. Sitten on niitä ikävämpiä, että nuorta kiusataan tai jos nuori on huolestunut kaverista tai vanhemmistaan.

Katso verkkopalvelupäällikkö Suvi Kuikan kommentit: (Huomenta Suomi 21.10.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.