Mainos

Nuoria naisia katoaa tiuhaan - kaikkien tarina ei pääty hyvin

Nuorten naisten ja teini-ikäisten tyttöjen katoamiset työllistävät poliisia tasaiseen tahtiin. Useimmiten kadonnut on ikääntynyt, muistisairaudesta kärsivä ja hänet löydetään melko nopeasti lähimaastosta. Myös nuoria miehiä katoaa ajoittain, mutta varsinkin viime kuukausina on uutisoitu tiuhaan nuorten naisten katoamisista. Useimmissa tapauksissa kadonnut on löytynyt päivien tai viikon jälkeen hyväkuntoisena eikä tapaukseen liity rikosta. Aina tarina ei kuitenkaan pääty hyvin.

Uusin katoamistapaus tuli julkisuuteen eilen. 18-vuotias Jenna Lepomäki on kadonnut Espanjan Fuengirolassa, missä hän on ollut lomalla ystäviensä luona.

Lepomäki on nähty edellisen kerran 29. kesäkuuta. Sen jälkeen hän ei ole päivittänyt Facebook-profiiliaan eikä käyttänyt puhelintaan tai pankkitiliään. Katoamista tutkivat Interpol ja Espanjan poliisi.

Mystinen Karoliina Kesti

Julkisuudessa on seurattu kesän aikana tarkkaan mystistä, 15-vuotiaan Karoliina Kestin katoamistapausta Tampereella.

Salaperäisyyttä lisää, että Tampereella katosi vuonna 1991 lähes samanikäinen teini-ikäinen tyttö, Raisa Räisänen. 12 vuotta sitten kadonneen Raisan tapauksessa alettiin nopeasti epäillä henkirikosta. Raisa ei ole löytynyt ja tapausta tutkitaan edelleen rikoksena.

Muita tänä vuonna kadonneita

Elokuun 17. päivänä katosi 21-vuotias nuori nainen Muhoksella. Hän poistui paikkakunnalla olevasta Ammattiopistosta. Naisen oli määrä nousta taksiin ja matkustaa sillä Ouluun. Hän löytyi kuitenkin reilun vuorokauden kukuttua hyvässä kunnossa Muhokselta. Naista etsittiin tehostetusti, sillä hänen terveydentilansa vaatii säännöllistä lääketieteellistä hoitoa.

Heinäkuun alussa Etelä-Karjalan Rautjärvellä katosi vuonna 1980 syntynyt nainen. Hän oli viettämässä viikonloppua ystävänsä kesämökillä, mutta poistui sieltä myöhään sunnuntai-iltana. Nainen ehti olla kadoksissa torstaihin saakka, mutta löytyi lopulta hyvässä kunnossa.

Helmikuussa etsittiin kuumeisesti kuopiolaista 19-vuotiasta nuorta naista. Hän katosi jäljettömiin lauantaisen ravintolaillan päätteeksi. Nainen ehti olla kadoksissa viikon ja löytyi lopulta Kuopiosta yksityisasunnosta.

Helmikuussa etsittiin kadonneita myös Tampereella. 15- ja 17-vuotiaat teinitytöt katosivat viikoksi. Omille teilleen lähteneet tytöt löydettiin lopulta hyväkuntoisina Helsingistä.

Maaliskuun alussa poliisi etsi Muhoksella kadonnutta 19-vuotiasta naista. Sini Länkinen oli ystäviensä kanssa viettänyt iltaa paikallisessa ravintolassa ja poistunut sieltä kotiinsa. Kuukauden kuluttua katoamisesta Länkinen löytyi surmattuna. Poikaystävä on myöntänyt surman.

Hiihtäjä kadoksissa viikkoja

Nuorten naisten katoamisten ohella suurta huomiota sai viime keväänä hiihtäjän katoaminen Ylläksellä. 65-vuotias turkulainen Marja-Leena Salminen katosi hiihtoretkellä maalis-huhtikuun vaihteessa. Häntä etsittiin moottorikelkoilla ja helikopterilla. Etsinnöissä on ollut apuna myös koiria. Kolme viikkoa kuluttua nainen löydettiin kuolleena. Poliisin mukaan kuolemaan ei liity rikosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.