Nuori Ilves-ratkaisija pommittaa kaikkea mikä liikkuu! SaiPa-pakki joutui pukusuojaan – telominen kostautui

Ilveksen Samuli Vainionpää, 19, on esittänyt kovia otteita jääkiekon SM-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen ratkaisuottelussa SaiPaa vastaan.

Vainionpää taklasi toisessa erässä saman vaihdon aikana peräjälkeen kolmea SaiPa-pelaajaa, vimeisimmäksi puolustaja Erik Autiota avojäällä. Vainionpään viimeinen niitti oli erityisen painava ja osui Autiota ylävartaloon.

Autio jäi tällin jäljiltä jäähän makaamaan, kunnes hän poistui pukusuojan puolelle.

Vainionpäälle tuomittiin kahden minuutin jäähy estämisestä. Se kostautui Ilvekselle, kun Robin Salo tälläsi rannelaukauksellaan SaiPan 2–2-tasalukemiin vain kolme sekuntia rangaistuksen päättymisen jälkeen.

Avauserässä Vainionpää taklasi jo SaiPa-hyökkääjä Tomi Iso-Mustajärveä laidan lähellä päähän ja sai siitä 2+10 minuutin rangaistuksen.

Illan ottelun voittaja etenee puolivälieriin. Otteluvoitot olivat ennen tätä iltaa 1–1, ja Vainionpää oli ratkaissut sarjan avauskoitoksen jatkoajalla.