Mainos

Nuoret katsovat netistä kuvia ja videoita

Nuoret käyttävät noin puolet internetissä viettämästään ajasta kuvien ja videoiden katseluun. Kansallisen nuorisotutkimuksen mukaan ahkerimpia kuva- ja videosisältöjen käyttäjiä ovat 15-30-vuotiaat miehet.

Videoiden suosio näkyy myös siinä, että videosivusto-YouTube on toiseksi suosituin sivusto suomalaisnuorten keskuudessa. Sitä käyttää säännöllisesti viisi kuudesta nuoresta.

Tutkimuksen mukaan nuorten tärkeimmät syyt käyttää nettiä ovat oppiminen, verkkorutiinien hoitaminen, kuluttaminen, rentoutuminen ja ajan tasalla pysyminen. Vähiten nuoria kiinnostaa verkossa uutisiin perehtyminen ja itseilmaisu sisältöjä tuottamalla.

Verkkoa käytetään myös epäitsekkäästi

Tutkimuksen mukaan nuorten keskuudessa yleinen netin käyttömotiivi on verkkouniversalismi. Sillä tarkoitetaan epäitsekästä motiivia, joka ilmenee esimerkiksi aktiviteetteina, joista ei koidu suoraa hyötyä nuorelle itselleen.

Siihen kuuluvat muun muassa pyrkimys vaikuttaa asioihin, yhteisen hyvän eteen työskentely, muiden auttaminen ja informaation jakaminen.

Nuoret jaetaan tutkimuksessa verkkokäyttäytymisen perusteella kolmeen ryhmään: internetin passiiviset hyödyntäjät, aktiiviset vallankäyttäjät ja itsensä ilmaisijat. Ryhmät ovat suurin piirtein yhtä suuria.

Aktiivisissa vallankäyttäjissä on valtaosa keskustelupalstoille säännöllisesti kirjoittavista nuorista, tuotteista ja palveluista käytävään keskusteluun osallistujista sekä ajankohtaisten uutisten kommentoijista.

15/30 Research haastatteli Kansallista nuorisotutkimusta varten huhtikuun aikana yli tuhatta 15-30-vuotiasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.