Nuoren naisen koti

Tervetuloa nuoren sinkkunaisen vuokrakaksioon. Pienessä eteisessä säilytetään vain ajankohtaiset takit ja varusteet, näin eteinen pystytään säilyttämään ilmavana. Katossa kimaltelee pieni kristallikruunu, joka on tuotu tuliaisena Tallinnasta.

Eteisestä alkavat seinään sablonilla maalatut kuviot ulottuvat olohuoneeseen asti. Kuviot on maalattu sisustuksessa käytetyin värein, eli punaista hopeaa ja valkoista.

Olohuoneessa on asukkaan lempikaluste. Muhkea lämpimänpunainen nojatuoli, jonka syleilyssä mahtuu loikoilemaan miten päin hyvänsä. Vastapäätä tuolia on pehmeä sohva tyynyineen. Teak-puiset arkut toimivat dvd-levyjen, kaukosäätimien ja käsitöiden säilytyspaikkana. Hevosia harrastavan asukkaan ominaisuuksiin ei kuulu hyvää viherpeukaloa, joten jopa pääsiäisruoho on ikuista, muovista sorttia!

Vihreä on kuitenkin yksi lempiväri ja sitä löytyy kylpyhuoneesta. Sammakko on oikeaa sävyä ja viihtyy tietysti täällä kosteassa, vaikka onkin oikeasti yöpuvun paikaksi tehty.

Makuuhuoneeseen sammakolla ei ole asiaa, sillä sen ovat valloittaneet vallan toiset sävyt ja eläimet. Hevosia ei löytynyt saatavilla olevista verhokankaista, joten asukkaan äiti ompeli heppaverhot Finlaysonin hevosaiheisista pussilakanoista. Sängynpeitto on pehmeää samettia ja seinälle voi laittaa esille lempiasut. Oranssi paita on metallista kudottu ja kuin taideteos.

Keittiö on kodin sydän, täällä se on sävytetty sinisellä. Katossa on paperista tehty Boontjen Midsummer -valaisin. Kesäistä tunnelmaa on myös taulussa. Toscanan maisemat vievät ajatukset aurinkoisiin aamuhetkiin ja tuovat hyvää mieltä.

Verhot on ommeltu isotädin vanhoista pitsilakanoista. Pääsiäisaamiainen on katettuna Budapestistä tuliaisiksi saadulle käsin brodeeratulle liinalle. Astioiden karamellivärit ja pikkutipuset kertovat, että kevät on tullut.

Toimittaja: Hanna Sumari

Lue myös:

    Uusimmat