Novak Djokovic kieltäytyi dopingtestistä

Novak Djokovic ja koko Serbia joukkue kieltäytyi Davis Cupissa yllätysdopingtestistä.

Djokovic ja muu Serbian joukkue pelasi torstaina Isoa-Britanniaa vastaan tenniksen Davis Cupissa. Puolitoista tuntia ennen ottelun alkua Serbian joukkue ja Djokovic saivat ilmoituksen, että heistä halutaan ottaa dopingnäytteet. Se ei sopinut serbialaisille.

– Tämä tapahtui minulle ensimmäisen kerran. Ei ole mitään järkeä antaa dopingnäytettä ennen ottelua, koska olen valmiina (antamaan näytteen) ottelun jälkeen, Djokovic sanoi Marcan mukaan.

Djokovic kiisteli lääkärin kanssa, sillä ajankohta ennen ottelua ei ollut hänestä sopiva.

– Riitelin hänen kanssaan, koska tätä ei ole tapahtunut minulle kertaakaan 20 vuotisen urani aikana. Hän istui kentän nurkassa ja seurasi minua tuntien ajan. Se oli törkeää. Olen aina puolustanut dopingkontrolleja, mutta en ennen pelejä, Djokovic vaahtosi.

– Minulla ei ole mitään salattavaa, mutta pitää olla jotain rajoja. Ennen ottelua minulla on tietyt valmistautumisrutiinit, joita minun pitää noudattaa, enkä halua miettiä siinä vaiheessa näytteen antamista.

Djokovic antoi lopulta dopingnäytteensä.

Serbia voitti Ison-Britannian suoraan otteluvoitoin 2–0. Djokovic peittosi Cameron Norrien suoraan erin 2–0. Serbia kohtaa lauantaina Davis Cupin välierässä Italian. Toisessa välierässä finaalipaikan ratkaisevat Suomi ja Australia.

Korjaus klo 20.54: Serbia ja Italia kohtaavat välierässä lauantaina eikä perjantaina, kuten jutussa alun perin kirjoitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat