Mainos

Nova-Merisalo kestitsi Väyrystä

Vaalirahoittaja Nova Groupin johdon ja poliitikkojen yhteydenpito on ollut tiedettyä tiiviimpää.

Tähän asti julkisuudessa on puhuttu vain Kuntien eläkevakuutuksen tiloissa järjestetyistä tapaamisista, mutta MTV3:n uutisten tietojen mukaan myös Nova Group -yhtiöt ovat järjestäneet päättäjille toistuvia tapaamisia ja tarjoilua.

Esimerkiksi syyskuun 26. päivänä 2007 Arto Merisalo tarjosi lounaan keskustan puoluesihteerille. Jarmo Korhonen aterioi Novan kustannuksella Helsingissä ravintola Elitessä.

Tammikuun 8. päivänä 2008 Nova Group Oy:n liiketoimintajohtaja Arto Merisalo isännöi Helsingin Graniittilinnassa tilaisuutta, jossa vieraanvaraisuudesta nauttivat muun muassa ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.), veteraanipoliitikko Kauko Juhantalo (kesk.) ja liikemies Juha Kajo. Mukana oli myös kaksi keskustalaista eläkevaikuttajaa, Työeläkevakuuttajat Telan johtaja Eero Lankia ja Kuntien eläkevakuutuksen Markku Kauppinen.

- Oli pieni päivällistilaisuus Helsingissä, jossa pistäydyin. Olin siellä vajaan puoli tuntia paikalla, Väyrynen toteaa MTV3:n uutisille.

MTV3:n uutisten tietojen mukaan poliitikot olivat koolla juhlistaakseen liikemies Juha Kajon 50-vuotispäivää. Nova maksoi 665 euron laskun.

Seuraavalla viikolla tammikuussa 2008 Paavo Väyrynen oli näyttävästi mukana Novan ja Kevan kelkkatehtaaseen liittyvissä juhlallisuuksissa. Väyrynen muurasi kelkkatehtaan peruskiven.

Matka Fryckmanin luo Etelä-Afrikkaan

Novan toistuvaa vieraanvaraisuutta ovat nauttineet myös kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) ja liikemies Peter Fryckman. Kanerva on toistuvasti kieltäytynyt kommentoimasta Nova Groupiin liittyviä asioita.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi jo viime syksynä Nova Groupin kustantaneen Kanervan alkuvuodesta 2008 järjestettyjä 60-vuotispäiviä ja valinneen juhlavieraita.

Myöhemmin keväällä huhtikuussa Merisalo lounasti jälleen Elitessä yhdessä Kanervan ja Fryckmanin kanssa. Fryckman osallistui Novan kustannuksella myös Tallinnan-matkalle keväällä 2008.

Kun Nova Groupin Arto Merisalo, hänen entinen vaimonsa Aija Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki vaimoineen vierailivat Etelä-Afrikassa marraskuussa 2007, seurue vieraili Peter Fryckmanin huvilalla. Seurue otti reissultaan videoneuvotteluyhteyden Suomessa samaan aikaan järjestettyihin Novan pikkujouluihin.

Velkaiselle, alihankkijoidensa laskuja ja veroja toistuvasti laiminlyöneelle Novalle kiinteistöalan tutustumismatkaksi nimetyn Etelä-Afrikan matkan lennot ja hotellit tulivat maksamaan yli 27 000 euroa. Lisäksi syntyi kymmeniä tuhansia euroja muita kuluja muun muassa kestityksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.