Nostalgiset Lego-palikat laitetaan uusiksi – muovi jäämässä historiaan

Jopa 80 vuotta lapsia leikittäneille Legoille etsitään tulevina vuosina uutta ekologista materiaalia.

Tanskalainen yritys LEGO Group perustaa LEGO Sustainable Materials Centre -keskuksen, jonne rekrytoidaan yli 100 materiaalialan asiantuntijaa.

Yrityksen tavoitteena on löytää vuoteen 2030 mennessä ympäristön kannalta kestäviä vaihtoehtoja nykyisille materiaaleille.

– Tämä on LEGO Groupille merkittävä askel kohti ympäristöystävällisiä materiaaleja, kertoo LEGO Groupin toimitusjohtaja Jørgen Vig Knudstorp.

Mitä tarkoittaa ympäristöystävällinen materiaali?

Ympäristöystävälliselle materiaalille ei ole yhteistä määritelmää.

Materiaalin ympäristöystävällisyyteen vaikuttavat useat tekijät, kuten materiaalin lähde, kemiallinen koostumus, käyttö (tuotteessa) ja hallinta (käyttöiän lopussa), sekä vaikutus, joka sillä voi olla sekä ympäristöön että yhteiskuntaan.

– Olemme jo ryhtyneet tärkeisiin toimiin, joilla pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeä ja vaikuttamaan myönteisesti koko planeettaan pienentämällä pakkausten kokoa, ottamalla käyttöön FSC-sertifioidut pakkaukset ja investoimalla merituulivoimalaan. Nyt lisäämme panostusta materiaaleihin.

– Missiomme on inspiroida ja kehittää tulevaisuuden rakentajia. Uskomme, että voimme vaikuttaa tähän parhaiten tarjoamalla lapsille luovia leikkikokemuksia, kertoo puolestaan LEGO Groupin omistaja Kjeld Kirk Kristiansen.

Nykyisten muovisten Lego-palikoiden uusi materiaali ei siis vielä ole tiedossa. Monelle sukupolvelle tutut Legot eivät tule kuitenkaan muuttumaan ulkoasultaan.

Lähde: LEGO Group

Lue myös:

    Uusimmat