Northugin viimeinen toivo heitetty: olympialaiset jäävät väliin

Tähtihiihtäjä Petter Northugin valmentaja Stig Rune Kveen vahvistaa, ettei pahoissa ongelmissa tällä kaudella ollutta moninkertaista arvokisamitalistia nähdä reilun kolmen viikon päästä alkavissa talviolympialaisissa.

Vain yhdessä maailmancupin kilpailussa tällä kaudella hiihtänyt Northug on valmentajan mukaan yhä sairaana eikä pysty antamaan olympianäyttöjä ensi viikonlopun Planican kisoissa.

– Se on syvällä keuhkoissa, ja hän yskii edelleen. Planican maailmancup menee ohi ja ymmärrämme, että myös olympialaiset haihtuvat savuna ilmaan, Kveen kertoo Dagbladet-lehdelle.

Kaikesta huolimatta Norjan maajoukkuevalmentaja Vidar Löfshus pitää Northugin nimen yhä mukana mahdollisena olympiahiihtäjänä.

– Olympialaisten todennäköisyys on pieni, mutta ovi ei ole täysin suljettu, Löfshus sanoo.

Kveenin mukaan Northug otti vuodenvaihteen Tour de Skiltä poisjäämisen erittäin raskaasti. Sairastelu pilasi myös Norjan mestaruuskilpailut, joten tarvittavia olympianäyttöjä ei ole.

Northug, 32, on voittanut urallaan kaksi olympiakultaa ja peräti 13 maailmanmestaruutta. Vielä kolme vuotta sitten hän tyhjensi pöydän Falunin MM-kisojen kolmella kultamitalillaan.

Lue myös:

    Uusimmat