Mainos

Norppa-merkin kriteerit tiukentuvat

Suomen Luonnonsuojeluliitto tiukentaa ensi vuoden alusta sähkölle ja kaukolämmölle myönnettävän Norppa-merkinnän kriteereitä. Norppa suosittelee ekoenergiaa -merkin saa vuoden alusta vain, jos yhtiö on liittynyt kauppa- ja teollisuusministeriön valtakunnalliseen energiansäästösopimukseen. Vesivoiman osalta yhtiön on lisäksi osoitettava, mitkä ovat laitoksen ympäristövaikutukset sekä julkistettava toimet niiden paikkaamiseksi.

Haitat on inventoitava ja niiden pohjalta on laadittava toimenpideohjelma. Turvetta ja fossiilisia polttoaineita käyttävien laitosten on puolestaan merkinnän saadakseen vähennettävä hiilidioksidipäästöjä ottamalla käyttöön puupohjaisia ja muita biopolttoaineita. Yhtiön on lisäksi tehtävä selkoa siitä, mistä puuaines on hankittu.

Tiukentamalla Norppa-merkinnän kriteereitä Luonnonsuojeluliitto haluaa edistää kestävämpää energiajärjestelmää ja lisätä tietämystä energiantuotannon ympäristövaikutuksista. Liiton mukaan energiayhtiöiden tulee aiempaa selkeämmin kuvata ympäristötietoiselle asiakkaalle niitä hyötyjä, joita tämä on energiavalinnoillaan edistämässä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.