Norjan superjuoksijalta tavaton teko kesken MM-finaalin – "Tuollaista ei ole tapahtunut aiemmin"

Norjan Jakob Ingebrigtsen juoksi maailmanmestariksi 5000 metrillä yleisurheilun MM-kisoissa Yhdysvaltojen Eugenessa. Ingebrigtsen aiheutti hämmennystä, sillä hän piti kisan aikana kaksi juomataukoa.

NRK:n selostaja Jann Post oli ihmeissään Ingebrigtsenin pitämistä juomatauoista ja totesi, että ei ole koskaan nähnyt vastaavaa. 21-vuotias norjalainen juoksi lopulta voittoon alle sekunnin erolla Kenian Jacob Kropiin.

– Hän piti kaksi juomataukoa. Tuollaista ei ole tapahtunut aiemmin 5000 metrin finaalissa, Ingebrigtsenin agentti Daniel Wessfeldt totesi VG:lle.

Wessfeldtin mukaan kyse ei ollut psyykkisestä pelistä. Ingebrigtsen oli samoilla linjoilla. Hän tunsi kisan aikana suunsa erittäin kuivaksi.

– Jos minulla oli voimaa ja vauhtia ei ollut liian korkea, niin en välttämättä menettänyt paljoa hakemalla vettä. Se toimi hyvin, Ingebrigtsen sanoi.

– Yritin saada sylkeä ja saada kosteutta. Vaikka se ei suoritukseen vaikuta paljoakaan, mutta siinä on pieni ärsytys, kun ei voi juosta niin kovaa kuin pystyisi. Tunnet olosi kuivaksi. Et tunne kuumuutta, jos voit juosta niin kovaa kuin pystyt. Jos hölkkäät, huomaat, että on kuuma, Ingebrigtsen jatkoi.

Ingebrigtsen siirtyi kärkipaikalle noin 1000 metriä ennen maalia ja teki viimeisessä mutkassa liikkeen, johon muut eivät voineet vastata. Tokiossa 1500 metrin olympiakultaa voittanut Ingebrigtsen saavutti Eugenessa kaksi mitalia, 5000 metrin kullan ja 1500 metrin hopean. Hän on myös molempien matkojen Euroopan mestari.

Lue myös:

    Uusimmat