Mainos

Norjan laivapalossa kaksi kuollutta ja 16 loukkaantunutta

Norjassa poliisi vahvistaa kahden ihmisen kuolleen tuhoisassa laivapalossa. Kuolleet olivat Nordlys-laivan miehistön jäseniä. Pelastusmiehistöt ovat löytäneet kaikki kadoksissa olleet tulipalon runtelemasta matkustajalaivasta

Loukkaantuneita on yhteensä 16 ja satoja on evakuoitu. Hurtigruten-yhtiön mukaan myös loukkaantuneista kahdeksan kuuluu miehistöön. Hurtigruten-maisemareitillä liikennöinyt alus on nyt Ålesundin satamassa.

Yhtiön mukaan kaikki matkustajat on evakuoitu hotelliin Ålesundissa. Heitä on useista eri maista. Suomen Oslon-lähetystö selvittää, onko matkustajien joukossa ollut suomalaisia.

Viranomaisten mukaan palo ja savunmuodostus alkavat olla hallinnassa. Alukseen on kuitenkin päässyt sammutusveden lisäksi myös merivettä.

Tulipalo sai ilmeisesti alkunsa laivan konehuoneesta. Poliisi kertoi iltapäivällä tiedotustilaisuudessa, että konehuoneessa oli ilmeisesti räjähtänyt. Kuumuus on ollut kova ja konehuone on tuhoutunut, viranomaiset kuvailivat.

Laivassa oli yhteensä 207 matkustajaa ja 55 miehistön jäsentä.

Myös osia Ålesundin keskustasta on yleisradioyhtiö NRK:n mukaan evakuoitu ihmisiä palavasta aluksesta leijailevan myrkyllisen savun takia.

Matkustajat kertovat, että siirtyminen pelastusveneisiin sujui hyvin eikä aluksella syntynyt missään vaiheessa paniikkia.

Hurtigruten-reitti kulkee Norjan rannikkoa myötäillen Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin. Reittiä liikennöi toistakymmentä laivaa, jotka pysähtyvät matkan varrella yli 30 satamassa.

Katso Janne Hopsun juttu (Seitsemän uutiset 15.9.2011)

(MTV3 - STT - NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.