Norjalaistähdeltä järisyttävä soolohiihto MM-kultaan! Matti Heikkiseltä upea voimannäyte

Matti Heikkinen lopettaa uransa:"Päivääkään en vaihtaisi pois" 2:13
Matti Heikkisen kommentit 50 kilometrin kisan jälkeen.

Norjan Hans Christer Holund viiletti Seefeldin MM-kisojen kuninkuusmatkan, miesten 50 kilometrin vapaan yhteislähtökisan voittoon upealla soolohiihdolla sunnuntaina. Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena 11:s.

Ensimmäisen kisansa Seefeldissä hiihtänyt Holund karkasi pääryhmältä noin 21 kilometrin kohdalla ja kasvatti johtoasemansa parhaimmillaan minuuttiin ja 20 sekuntiin.

Mahtavan soolohiihdon tehneen Holundin voittomarginaali oli maalissa 27,8 sekuntia. Hopean otti väkevän lopun sivakoinut Venäjän Aleksandr Bolshunov. Pronssille rynnisti norjalaisten kaksintaistelussa Sjur Röthe (+57,8). Hän päihitti Martin Johnsrud Sundbyn vain 0,1 sekunnilla.

MM-kisoissa hienoja esityksiä vaikean kauden jälkeen tehnyt Matti Heikkinen roikkui sitkeästi pääjoukossa lähes koko matkan ajan, mutta taipui lopussa mitalitaistosta. Ero kolmanteen sijaan oli 11 sekuntia. Heikkisen tekemistä loppumatkalla häiritsi myös sauvan katkeaminen.

Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 35:s, Antti Ojansivu 39:s ja Perttu Hyvärinen 42:s.

50 kilometrin hiihto oli Seefeldin kisojen päätöslaji. Suomen mitalisaaliiksi jäi Iivo Niskasen pronssi 15 kilometrin perinteiseltä. Se sivuaa Suomen heikointa saldoa MM-hiihdoista.