Norjalaislehti: SAS lomauttaa tuhat työntekijää – ilmoitus tuli kesken päiviä jatkuneen lentäjien lakon

Skandinaavinen lentoyhtiö SAS lomauttaa noin tuhat työntekijäänsä. Asiasta kertovat pohjoismaiset mediat, esimerkiksi norjalainen VG.

VG:n mukaan yhtiö on lähettänyt lomautusilmoitukset noin 930 matkustamohenkilöstönsä jäsenelle ja 70 matkatavaroiden käsittelijälle. SAS vahvistaa asian lehdelle. Lomautukset alkavat toukokuun 1. päivästä, kun työntekijät ovat saaneet ilmoitukset asiasta.

SAS vetoaa lomautuksissa parhaillaan käynnissä olevaan lentäjiensä lakkoon, jonka seurauksena yhtiö ei katso pystyvänsä työllistämään matkustamohenkilöstöä tällä hetkellä.

– Lakko iskee asiakkaisiimme mittakaavalla, jollaista emme ole nähneet nykyaikana. Tilanne on stressaava ja dramaattinen, ja teemme kaikkemme löytääksemme välittömän ratkaisun, SAS:n viestintäjohtaja Knut Morten Johansen sanoo VG:lle.

SAS vahvistaa myös jatkuvasti pohtivansa, tarvitaanko uusia lomautuksia, ellei työriita lentäjien kanssa pian pääty.

Huomiselta peruttu 500 lentoa

VG:n mukaan kaikki lomautettavat ovat norjalaisia alan ammattiliiton jäseniä. Matkustamohenkilökunnan liiton mukaan tämä johtuu siitä, että lomautussäädökset ovat erilaiset Ruotsissa ja Norjassa.

SAS vahvisti tiistaina, että vapunpäivältä on peruttu 504 yhtiön lentoa lakon takia. Tämä vaikuttaa noin 47 000 ihmisen matkustamiseen.

Tiistaina lakko on jatkunut viisi päivää, eikä työntekijöiden ja työnantajan välille ole löytynyt merkkejä sovinnosta.

Lue myös:

    Uusimmat