Mainos

Norja: Toinen pelastautumisluukku ehjä

Ydinsukellusvene Kurskin toinen pelastautumisluukku on vahingoittumaton. Asiasta kertoi norjalainen kontra-amiraali Einar Skogen Norjan televisiolle tänään.

Brittiläinen minisukellusvene voisi näin ollen telakoitua tähän pelastautumisluukkuun.

Aikaisemmin venäläiset ovat ilmoittaneet, että toinenkin luukku olisi vaurioitunut.

Norjalaiset sukeltajat kertoivat aiemmin, että joku on loukussa Kursk-sukellusveneen ilmalukossa, kertoo Venäjän RTR-televisio tänään. Televisio ei esittänyt arveluja siitä, onko ilmalukossa oleva mies kuollut vai elossa.

RTR-television toimittaja kertoo Kurskin uppoamisalueelta, että ilmalukossa oleva on ehkä yrittänyt päästä sukellusveneestä ilmalukon kautta. Toimittaja kertoo myös, että norjalaisten sukeltajien yritykset avata Kurskin pelastusluukku ulkopuolelta olivat epäonnistuneet.

Venäjän apulaispääministeri Ilja Klebanov sanoi tänään televisiohaastattelussa, että Kurskin pelastusluukussa on niin pahoja vaurioita, ettei brittien paikalle tuoma pienoissukellusvene pysty pelastamaan mahdollisia eloonjääneitä.

Venäläinen RTR-televisiokanava kertoi aiemmin, että Kurskia tutkimaan lähetetyn miehittämättömän videokuvauslaitteen avulla olisi selvinnyt, että Kurskin pelastusluukku on vakavasti vaurioitunut.

Pelastusluukusta on tiettävästi löytynyt murtumia, jotka estänevät pääsyn alukseen sitä kautta. Luukkua ei saataisi tyhjennettyä vedestä. Brittiläisistä ja norjalaisista koostuva pelastusryhmä on aloittanut pelastustoimet uponneella ydinsukellusvene Kurskilla aamulla.

Sukeltajat ovat menneet selvittämään, mitä tehdä seuraavaksi. Norjan armeijan edustaja kertoi, että sekä norjalaisia että brittiläisiä sukeltajia on parhaillaan meressä tutkimassa Kurskia.

-Heidän tehtävänsä on tutkia hylyn ulkopuoli ja mahdollisesti edesauttaa tulevaa pelastusoperaatiota sukellusveneellä, John Espen Lien sanoi. Hänen mukaansa tässä vaiheessa ei yritetä päästä sisään alukseen.

<?LL_ARTICLEIMG ID=22343 ALIGN=LEFT>Eloonjääneitä tuskin löytyy


Sukeltajien kerrottiin aiemmin aikovan myös yrittää selvittää, mikä on ilmanpaine Kurskin sisällä. Jos se on tarpeeksi alhainen, on mahdollista, että aluksessa on vielä eloonjääneitä. He aikovat myös koputtaa aluksen runkoon selvittääkseen, onko sisällä ilmataskuja vai ovatko kaikki osastot täyttyneet vedellä.

Mikäli osoittautuu mahdottomaksi päästä Kurskiin pienoissukellusveneen avulla, toinen vaihtoehto on, että norjalaiset syvänmerensukeltajat yrittävät itse päästä sisään alukseen. Venäjän pohjoisen laivaston apulaislehdistöpäällikön Igor Babenkon mukaan päätös siitä, lähetetäänkö LR5-sukellusvene alas yrittämään kiinnittyä Kurskiin, riippuu sukeltajien tekemän tutkimuksen tuloksista.

Barentsinmeren pohjassa makaavan Kurskin miehistön jäsenten uskotaan kuitenkin jo kuolleen. Tiistaista asti jatkuneet venäläisten pelastusryhmien yritykset saada yhteys alukseen ovat kaikki epäonnistuneet.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.