Mainos

Nopolan sisarukset palkittiin Anni Swan -mitalilla

Sinikka ja Tiina Nopola palkitaan Anni Swan -mitalilla. He saavat palkinnon kirjastaan Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Sisarukset vastaanottivat Wäinö Aaltosen suunnitteleman hopeamitalin Villa Kivessä Helsingissä.

Kirjailijoiden yhdeksäs humoristinen Heinähattu ja Vilttitossu -kirja edustaa kotimaisen lastenkirjallisuuden valtavirtaa parhaimmillaan, kiittävät mitalin antajat. Pitkään yhdessä kirjoittaneiden sisarten tyyli on omaperäistä, tunnistettavaa ja inspiroivaa. Kirjojen taso on niinikään säilynyt korkeana.

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset saa lämpöisellä huumorillaan sekä lapset että aikuiset hyväntuulisiksi. Värikäs kieli ja henkilöiden persoonalliset nimet antavat aineksia monimuotoiseen jälkipeliin ja tuumailuun.

Anni Swan -mitalin myöntää IBBY Finland, Suomen nuortenkirjaneuvosto. Ensimmäisen Anni Swan -mitalin sai Merja Otava vuonna 1961 kirjallaan Priska. Sinikka ja Tiina Nopolalle myönnetty mitali on järjestyksessä viidestoista.

Valintalautakunnan muodostivat kirjastonjohtaja Marketta Härkönen puheenjohtajana sekä jäseninä rehtori Elisse Heinimaa, toimittaja, kirjailija Karo Hämäläinen, koulutussuunnittelija Heidi Kiiskinen ja opiskelija Anna Kanerva Pietiäinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.