Mainos

Nokkamiehet pysyvät vaiti poliisin vaalirahatutkimuksesta

Pääministeri Matti Vanhasen vuoden 2006 presidentinvaalikampanjaan varoja keräänneen Kansainvälinen Suomi -yhdistyksen silloinen toiminnanjohtaja on haluton kommentoimaan Helsingin Sanomien tämänpäivistä paljastusta.

Helsingin Sanomat kertoo, että keskusrikospoliisi on laajentanut vaalirahatutkintaansa pääministeri Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjan tukiyhdistykseen.

Lehden mukaan poliisi on kuullut Vanhasen kampanjalle rahaa keränneen Kansainvälinen Suomi -yhdistyksen vastuuhenkilöitä epäiltynä luottamusaseman väärinkäytöstä.

Vanhasen vaalipäällikkönä monissa vaaleissa toiminut Jari Flinck ei halua kommentoida Helsingin Sanomien juttua.

- Olen nykyään muissa hommissa, ja siviilihenkilönä katselen tätä ihmeissäni. Minulla ei ole tällä hetkellä mitään kommentoitavaa tähän liittyen.

Flinck: Kyse on uudelleen lämmittelystä

- Tästä Hesarin jutusta on ollut uutisoinnit jo vuosi sitten. Näen, että tässä on osittain kyse uudelleen lämmittelystä. Lausunnot, jotka olen asiaa koskien antanut, löytyy vuoden takaisista jutuista, Flinck sanoo.

Flinck ei halua myöskään kertoa sitä, onko häntä kuulusteltu tapaukseen liittyen.

Poliisitutkinnassa keskeisessä asemassa on Vanhasen kampanjaa vastoin omia sääntöjään tukenut vuokra-asuntorakennuttaja Nuorisosäätiö. Kansainvälinen Suomi -yhdistyksellä on suora yhteys keskustan hallitsemaan Nuorisosäätiöön. Flinck oli yhdistyksen toiminnanjohtaja.

Flinck ei kuitenkaan myönnä tietävänsä, mistä suorasta yhteydestä Helsingin Sanomien uutisessa puhutaan.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ei suostunut kommentoimaan asiaa. Myös kansanedustaja Antti Kaikkonen kieltäytyi haastattelusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.