Mainos

Nokian renkaita vaaditaan tilille joukkokanteen avulla

Nokian Renkaita vastaan on vireillä joukkokanne, jossa vaaditaan hinnanalennusta renkaita ostaneille kuluttajille ja yrityksille. 

Parhaillaan vireillä oleva Renkaan ostajat v. Nokian Renkaat Oyj -joukkokanne penää hinnanalennusta Nokian Renkaiden valheellisen markkinoinnin johdosta. 

Joukkokanteen mukaan kuluttajat ja yritykset olisivat oikeutettuja saamaan hinnanalennusta Kuluttajansuojalain ja kauppalain mukaisesti, sillä tuote ei vastannut kuvausta.

Kauppalehti uutisoi viime viikolla, että Nokian Renkaat on manipuloinut autolehdissä julkaistuja rengastestituloksia vuosia. 

Joukkokanteen kantajia edustava Turre Legal -lakiasiaintoimiston Herkko Hietasen mukaan rengassarjan ostaja voi vaatia jopa 30 prosentin hinnanalennusta.

– Sarjan hinnan ollessa 400 - 1600 euroa, rahaa on mahdollista saada takaisin jopa 100 - 400 euroa per sarja. Korvausoikeudet nousevat miljooniin yksin Suomessa, Hietanen arvioi tiedotteessa.

1:50

Peukaloinnin myöntänyt Nokian Renkaat ilmoitti maanantaina, ettei asiakkaiden vahingonkorvauksille ole perusteita. Yhtiö kertoi  tiedotteessa, että jos kuluttaja on hankkinut renkaat viime vuosina testituloksien perusteella, hän on saanut kaupasta ominaisuuksiltaan testien tasoiset renkaat.

Yhtiön mukaan sen ilmoittamat ja viranomaisten valvomat mittaustulokset tuotteen märkäpidosta, polttoaineen kulutuksesta ja ohiajomelusta ovat aina olleet luotettavia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.