Mainos

Nokian herätysliike eroaa kirkosta

Paljon kohua herättänyt Nokian karismaattinen liike eroaa luterilaisesta kirkosta. Liikkeen johtaja, kirkkoherra Markku Koivisto jää pitkälle virkavapaalle Nokian seurakunnasta alkavan vuoden alussa.

Nainen hengen vallassa Nokialla

Nokian herätysliike aikoo jatkaa toimintaansa yhdistysmuotoisena ja kokoontua paikallisen helluntaiseurakunnan tiloissa. Liikkeen johtohahmo Markku Koivisto aikoo hakea virkavapaata kirkkoherran tehtävästään.

Ratkaisu syntyi sen jälkeen kun Nokian kirkkoneuvosto päätti ennen joulua laittaa herätyskokoukset katkolle koko kevätkaudeksi. Kirkkoneuvosto katsoi, että kiistellyt torstai-illat eivät nykyisessä muodossaan ole seurakunnan omaa toimintaa eikä niitä tule pitää kirkossa.

-Yhdistys on nimeltään Nokian herätys, ja se vuokraa Nokian helluntaiseurakunnan tiloja torstai-iltojen pitämistä varten, kertoo Koivisto. Koiviston mukaan yhdistys on jo perustettu ja sen rekisteröintihakemus jätetty. Helluntaiseurakunta on hänen mukaansa luonteva yhteistyökumppani, vaikka sen tilat ovatkin kokouksille jonkin verran pienet.

Nokian kirkkoherra Markku Koivisto

-Saliin mahtuu noin 700 henkilöä, ja kirkossa pidetyissä illoissa on enimmillään ollut 1500 henkeä, sanoo Koivisto.

Suuri herätyskokous

Uudenvuodenaattona Koivisto tukijoineen järjesti mittavan tapahtuman Tampereen Pirkkahallissa. Viimeksi vastaava useiden tuhansien kuulijoiden herätyskokous pidettiin Pirkkahallissa helatorstaina. Karismaattisia herätyskokouksia on pidetty Nokialla kymmenkunta vuotta, ja parin viime vuoden aikana niistä on tullut kirkollinen kiistanaihe.

Tilaisuuksissa on nähty runsaasti tunteisiin vetoavaa julistusta ja hurmoksellisia ilmiöitä, ja niitä on epäilty osittain luterilaisen kirkon painotusten vastaisiksi. Tampereen piispa Juha Pihkala on useissa yhteyksissä arvostellut Nokian torstai-iltojen sisältöä ja vaatinut niihin muutoksia. Nokian seurakunnan asioita on puitu mm. ylimääräisessä piispantarkastuksessa, mikä on Suomen luterilaisessa kirkossa harvoin käytetty menettely.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.