Mainos

Nokia julkisti odotetun N8-huippukännykän

Matkapuhelinjätti Nokia on julkistanut uuden N8 -älypuhelimensa. Laitetietojen ja -kuvien julkistus tapahtui melko yllättäen ja ilman sen suurempaa mediatapahtumaa.

Nokia kertoo lehdistötiedotteessaan, että N8-älypuhelin soveltuu muun muassa sosiaalisen median käyttöön ja web-tv-ohjelmien katseluun. Kauppojen hyllyille uutuuspuhelin tulee loppukesällä, ja sen arvioitu veroton myyntihinta on 370 euroa.

Nokian uusimmassa mallissa on 12 megapikselin kamera Carl Zeiss -optiikalla ja Xenon-salama. Laitteella voi kuvata myös HD-tasoisia videoita, joita voi käsitellä laitteeseen valmiiksi asennetulla editointiohjelmalla. Lisäksi yhtiö mainostaa laitteen tarjoavan Dolby Digital Plus surround -äänen.

Kännykän käyttäjät voivat päivittää statuksensa ja seurata Facebookin sekä Twitterin syötteitä yhdestä näkymästä. N8-mallin ominaisuuksiin kuuluu myös Ovi Kartat -sovellus ja sen ilmaiset kävely- ja autonavigointipalvelut.

Uudistunut käyttöjärjestelmä

Nokian N8-älypuhelimessa on ensimmäistä kertaa käytössä Symbian^3 -käyttöjärjestelmä. Sen ominaisuuksiin kuuluu mm. monikosketus- ja elekomennot, kuten nipistysliikezoomaus peukaloa ja etusormea liikuttamalla.

Yhtiö kertoo Symbian ^3:n parantavan suoritusta suuremmalla muistinhallinnalla ja kehuu sen mahdollistavan sovellusten päällekkäisen käytön sekä samanaikaisten tehtävien hoitamisen tehokkaammin.

N8 on myös Nokian ensimmäinen laite, joka on yhteensopiva Qt-kehittämisympäristön kanssa. Nokian mukaan Qt-ympäristö helpottaa sovellusten kehittämistä ja tekee mahdolliseksi luoda yhdellä kertaa sovelluksia sekä Symbian-käyttöjärjestelmälle että muille ohjelmistoalustoille.

Kritiikkiä jo ennakkoon

Eilen MTV:n uutiset kertoi venäläisestä teknologiablogista, joka sanoi saaneensa Nokian N8-mallin käsiinsä jo ennakkoon.

Mobile Reviw -blogissa kritisoitiin sitä, että uutuus ei tarjoa tarkan kameransa lisäksi oikeastaan mitään kilpailijoista poikkeavaa. Myös uutta Symbiania kritisoitiin sivustolla lähinnä kosmeettiseksi uudistukseksi.

Lue aiempi juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.