No nyt on tutkimus – joka neljäs saksalainen on tehnyt sitä autossa

Auto voi olla paljon muutakin kuin pelkkä kulkuväline. Monilla saksalaisilla on kokemuksia kesähelteitäkin kuumemmista hetkistä autossa.

Saksalaisen tutkimuksen mukaan 56 prosenttia saksalaisista on kokenut lämpimiä hetkiä autossa. Eivätkä hetket ole aina päättyneet halailuun ja hyväilyyn; joka neljäs on vienyt homman loppuun asti. Tutkimuksen mukaan saksalaiset siis tykkäävät puuhailla autossa.

Tutkimuksessa selvisi myös mielenkiintoisia alueellisia eroja. Länsi-Saksan puolella autoaktiviteettien harrastajia oli enimmillään kolme neljäsosaa asukkaista, kun taas Itä-Saksan uudemmissa osavaltioissa kokemuksia oli alle puolella väestöstä.

Tutkimuksen tuloksissa oli myös hieman vakavampaa tietoa. Vain 10 prosenttia kertoi harrastavansa erinäistä toimintaa parkkipaikoilla. Tämän perusteella liikenteessä olevissa autoissa tapahtuu paljon ajamiseen keskittymistä häiritsevää toimintaa, mikä vaikuttaa suoraan liikenneturvallisuuteen. Kuljettajien tulisikin turvallisuuden nimissä pitää huoli häiriötekijöiden minimoimisesta.

Tutkimuksen teki markkinatutkimuslaitos OmniQuest.

Lue myös:

    Uusimmat