Nissan tempaisi jälleen – tällä kertaa ”autolla” lasketaan mäkeä

Japanilainen autonvalmistaja Nissan esitteli syksyllä auton ja pelikonsolin yhdistelmän. Kuljettajan paikalta pelattiin jalkapalloa perinteisillä auton hallintalaitteilla. Oman erikoisuutensa tähän pelikokemukseen toi myös matkustamoon mahtuvien kavereiden kannustus.

Nyt Nissan on siirtynyt talviurheilun pariin kelkkailun muodossa, ja Teknavi on parhaillaan tutustumassa Nissan X-Trail Bobsleigh -kelkkaan Itävallassa. Nissan lyöttäytyi yhteen kilpakelkkailun ammattilaisten kanssa ja rakensi ulkonäöllisesti maailman ensimmäisen 7-paikkaisen kelkan. Ulkonäköön on haettu nimen mukaisesti myös tyyliä Nissan X-Trailista. Kelkka painaa tyhjänä hieman yli 300 kiloa, ja se yli 100 km/h huippunopeuden, ja kaarteissa kelkalla on mahdollista saavuttaa jopa 4,5 G:n kiihtyvyysvoima.

Ensilasku kelkalla suoritettiin Itävallan Innsbruckissa olympiamitalisti Sean Olssonin ohjaamana. Ratana toimi Iglsin historiallinen olympiarata, jossa Teknavi myös pääsi kelkan kyytiin. Palaamme tämän uudenlaisen kokemuksen pariin lähiaikoina.

Kuvat: Mikko Autio

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja