Niklas Hagmanin kassi:

- pinaatin lehtiä - porsaan sisäfile - 1 tlk papaijaa - vihreä omena - nuudeleita

Antti Vahteran ja Niklas Hagmanin menu:

Pinaattikeitto

2 dl pinaattia 2 dl kermaa 2 dl maitoa 1 rkl voita 1 silputtu sipuli mustapippuria suolaa

Nosta pinaatin lehdet hetkeksi kuumaan veteen, kaada vesi pois ja nosta lehdet jääveteen. Kuivaa lehdet ja silppua pieneksi. Kuullota sipulit ja lehdet kattilassa voin kanssa. Lisää kerma, maito, mausteet ja anna kiehua hetki. Voit halutessasi kuohkeuttaa tehosekoittimessa keiton tasaiseksi. Tarkista maku.

Pippuroidut porsaan noisetit & nuudeleita

150 g porsaan sisäfileetä henkeä kohden 2 dl kermaa 0,5 dl kokonaisia musta ja valkopippureita murskattuna nuudeleita

Poista porsaanfileestä kalvot ja rasvat. Leikkaa fileestä pieniä pihvejä ja painele kevyesti. Pyörittele pippurisekoituksessa ja lisää suola. Paista noisetit kevyesti vähässä öljyssä molemmin puolin. Lisää kerma ja anna hiljalleen hautua kypsäksi miedolla liedellä. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti ja paista kevyesti paistinpannulla oliiviöljyssä rapeaksi.

Pinaatilla täytetty porsaanfileerulla

150 g porsaan sisäfileetä henkeä kohden 1 dl pinaatin lehtiä 1 rkl Dijon- sinappia 0,5 dl oliiviöljyä nuudeleita mustapippuria suolaa

Leikkaa porsaanfilee sivusta pitkittäin isoksi levyksi, niin että liha pysyy yhtenäisenä. Sivele pinnalle sinappia, pinaatin lehdet ja mausta. Kääri rulla kääretortun mallisesti rullalle. Sido narulla tai varmista varrastikuilla kiinnipysyvyys. Ruskista rulla paistinpannulla kevyesti ja paista 200 asteisessa uunissa noin 12- 15 minuuttia. Poista narut tai tikut lihasta ja kääri liha folioon noin 10 minuutiksi levähtämään ennen viipalointia. Lisää pinaatin lehdet tehosekoittimeen öljyn kanssa ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Pyörittele ohjeen mukaisesti keitetyt ja kevyesti paistetut nuudelit pinaattiöljyssä ja tarjoile possunrullan kanssa.

Omena & papaijatorttu

pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 0,5 dl leivinjauhetta 150 g voita 1 keltuainen

Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voi ja sekoita seos. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan hetki levähtää kylmässä jos aikaa on. Painele taikina paistovuokaan reunoja myöden. Lisää vuokaan joko pieneksi kuutioitua papaijaa tai omenaa ja ripottele pinnalle vähän sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15- 20 minuuttia. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat