Nicoise salaatti

(Nizzan salaatti)

  • 200-300g tonnikalahiutaleita vedessä
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 4 tomaattia
  • 1/2 kurkku
  • 200g vihreitä papuja
  • 2-3 lehtisellerin vartta
  • 2 dl mustia oliiveja
  • 2-3rkl tuoreyrttisilppua (esim. kirveliä ja ruohosipulia)
  • kastike:
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valko- tai punaviinietikkaa tai 3rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valuta tonnikalahiutaleet ja astettele tarjoiluastialle. Silppua anjovisfileet ja lohko sekä keitetyt munat että tomaatit. Pese ja viipaloi kurkku ja lehtisellerit salaattiin.

Keitä nuoret vihreät pavut tai käytä tölkki-tai umpioituja papuja. Sirottele mustat oliivit ja tuoreet silputut yrtit salaatin päälle. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään ja valuta se salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja