Nico Rosberg otti kantaa Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kohukolariin – mutta ei lainkaan odotetulla tavalla

Viime vuosina värikkäitä lausuntoja jaellut F1-maailmanmestari Nico Rosberg otti varsin maltillisen kannan, kun hän kommentoi Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kohukolaria. Rosberg antoi ymmärrystä entiselle taisteluparilleen Hamiltonille – syyttämättä häntä millään tavalla.

Verstappenin ja Hamiltonin kolari on ollut F1-varikon ylivoimaisesti isoin puheenaihe Britannian GP:n jäljiltä. MM-taiston kärkikaksikko osui yhteen kisan ensimmäisellä kierroksella, kun Hamilton lähti hakemaan ohitusta Verstappenista.

Sisäpuolelta tehty yritys päättyi kosketukseen, minkä jälkeen Verstappen ajautui vauhdilla päin ratavalleja.

Tapaus herätti kovaa jälkipyykkiä. Red Bull hyökkäsi voimalla päin Hamiltonia, kun taas Mercedes puolusteli seitsenkertaista maailmanmestaria.

Vuonna 2016 Hamiltonin kanssa tulista maailmanmestaruustaistoa käynyt Nico Rosberg ei ottanut kummankaan puolta tapahtuneesta. Hän valitsi keskitien.

– Kilpailutilanne, Rosberg totesi Expressin mukaan.

– Kun taistellaan maailmanmestaruudesta, kuljettajat ajavat aivan liimitillä. Silloin nähdään herkästi tiukkoja taisteluja. Jokainen tietää, kuinka tärkeää on olla johdossa ensimmäisen kierroksen jälkeen.

– Se taas voi sitten johtaa kolareihin, Rosberg taustoittaa näkemystään.

Rosberg sai maistaa oman osansa tiukasta maailmanmestaruustaistosta hänen F1-uransa viimeisellä kaudella (2016). Tuolloin hän ja Hamilton osuivat yhteen muun muassa Espanjassa, missä he molemmat keskeyttivät.

Kaksikon välit tulehtuivat pahasti kauden edetessä.

Rosberg ei kuitenkaan päättänyt näpäyttää entistä tallikaveriaan, vaan hän kommentoi maltillisesti Britannian GP:n tilannetta.

Rosberg odottaa, että Verstappenin ja Hamiltonin välillä käydään vielä värikkäitä taistoja.

– En malta odottaa seuraavaa näytöstä. Intensiivisyys on aivan tapissa, Rosberg näkee.

Lue myös:

    Uusimmat