NHL:n topit ja flopit: Lyhyt on Anaheimin ankan lento

Ryan Getzlaf johdatti Ducksin surulliseen kättelyyn.
Ryan Getzlaf johdatti Ducksin surulliseen kättelyyn.Getty Images
Julkaistu 13.05.2013 11:03(Päivitetty 13.05.2013 11:03)

Pasi Tuominen, Washington

MTV3:n toimittaja Pasi Tuominen listaa Washingtonista jääkiekon NHL-liigan viikon onnistujat ja epäonnistujat.

1. Pavel Datsjuk, Detroit
Jymypaukkuun päättynyttä ottelusarjaa oli etukäteen helppo pitää Anaheimin ja Datsjukin välisenä. Maaginen venäläinen taikoikin sarjassa seitsemän pistettä. Kuten Detroitin tapoihin kuuluu, playoffien alettua pelin tason nousi monta pykälää. Datsjukin ohella Henrik Zetterberg ja vahti Jimmy Howard olivat korvaamattomia.

2. Slava Vojnov, Los Angeles
Venäjän legendaarisen jääkiekkopaikkakunnan Tsheljabinskin tuoreimpia huipputuotteita. Toista kauttaan pelaava puolustaja iski kaksi voittomaalia, kun Kings pudotti St Louisin kuudessa ottelussa. Oma peli ei vajonnut ottelusarjassa kertaakaan pakkasen puolelle.

3. San Josen ylivoimapeli
Kovasta ylivoimastaan tunnettu Sharks iski taas. Logan Couture ja Joe Pavelski takoivat kolme ylivoimamaalia mieheen, kun San Jose pudotti Vancouver Canucksin Stanley Cupin pudotuspeleistä suvereenilla esityksellä. Maalit ratkaisevat, eivät jäähyjen syyt (katso floppi kaksi).

4. Ottawan ruotsalaiset
Senators on Kanadan pääkaupungin ylpeys, mutta komento kauden parhaassa kanadalaisjoukkueessa kuuluu sinikeltaisille. Kapteeni Daniel Alfredsson (2+4) ja tehopakki Erik Karlsson (1+5) hoitavat pistetehtailun, Mika Zibanejad ja Jakob Silfverberg säestävät upeasti. Seuraavaksi suursuosikki Pittsburghin kimppuun.

5. James Reimer, Toronto
Reimer taikoi jostakin kaksi fantastista suoritusta ja torjui Maple Leafsin takaisin Boston-sarjaan. Ensimmäisiä pudotuspelejään pelaava vahti torjui perjantaina 44 ja sunnuntaina 30 kertaa ansaiten molempina iltoina ottelun ykköstähden valinnan. Uran suurin peli on ohjelmassa maanantaina, kun Toronto ja Boston kohtaavat Game Sevenissä.

1. Minnesota Wild
Ei ykkösmaalivahtia, ei kunnollista ykkösketjua eikä paljon muutakaan. Chicago hoiteli ottelusarjan kävelyvauhdilla voitoin 4-1 ja maalierolla 17-7. Wild sai täksi kaudeksi hyviä vahvistuksia, mutta vielä isoja muutoksia – kentällä ja ehkä valmentajistossakin – tarvitaan ennen kuin ryhmä on valmis menestymään.

2. Kevin Bieksa, Vancouver
Jos joukkue on kaukalossa täysi vastaantulija, voi aina yrittää psykologista sodankäyntiä. Bieksan poloinen yritelmä kohdistui San Josen kanadalaispelaajiin, joita hän syytti jäähyjen kalastelusta. Sharks vastasi tavallaan ja lähetti Canucksin kesälaitumille suoraan neljässä.

3. Max Pacioretty, Montreal
Canadiens kuului suuren osan runkosarjasta liigan parhaisiin joukkueisiin. Lama alkoi jo ennen pudotuspelejä, eikä sarjassa Ottawaa vastaan ollut jakoa. Etenkin hyökkäyspää jäätyi. Pacioretty, joukkueen runkosarjapörssin ykkönen, laukoi sarjassa 13 kertaa saamatta aikaan ensimmäistäkään tehopistettä.

4. Marc-Andre Fleury, Pittsburgh
Viime keväänä nähty pudotuspeliallergia oireilee taas. New York Islanders ansaitsee taistelustaan suureen kunnian, mutta Fleuryn töppäilyllä oli suuri osuus sarjan tasaisuuteen. Veskarivastuun saanut Tomas Vokoun, 36, hoiteli kaksi ratkaisuottelua veteraanin varmuudella.

5. Anaheim Ducks
Aikainen putoaminen oli yllätys. Häpeä häviäminen massiiviselle playoff-joukkueelle Detroitille ei silti ollut. Ducks ja Red Wings pelasivat hienon ja viihdyttävän ottelusarjan. Ja sitten arvailu käyntiin: nähtiinkö Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä Teemu Selänteen viimeinen ottelu?