NHL-ura ohi? NHL-konkari Jussi Jokinen ei jatka Detroit Red Wingsissä

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Detroit Red Wings tiedotti sunnuntaina, ettei suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen jatka seurassa.

Pääkuvan videolla sunnuntain Tulosruutu.

Red Wings ilmoitti Twitter-tilillään, ettei Jussi Jokisen try out-sopimusta jatketa.

Suomalaishyökkääjä on pelannut 951 runkosarjaottelua ja 54 pudotuspelikamppailua NHL:ssä. Jokisen viime kausi oli tuulinen, sillä hyökkääjä pelasi neljässä eri seurassa. Kausi alkoi Edmonton Oilersissa ja jatkui Los Angeles Kingissä, Columbus Blue Jacketsissa ja Vancouver Canucksissa.

Jokinen on edustanut NHL:ssä aikaisemmin myös Dallas Starsia, Tampa Bay Lightningia, Carolina Hurricanesia, Pittsburgh Penguinsia ja Florida Panthersia. 951 runkosarjaottelussa hyökkääjä on tehnyt 191+372=563 tehopistettä.

35-vuotias suomalaispeluri siirtyi NHL:ään kaudella 2005-2006. Hyökkääjä pelasi ennen taalajäile lähteä neljä kautta Liigassa Oulun Kärpissä. Jokinen oli mukana voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2004 ja 2005.

JHT-kasvatti on pelannut Leijonissa kahdet olympialaiset ja seitsemät MM-kisat. Kaudella 2005-2006 hyökkääjä oli sekä olympiahopealle että MM-pronssiin yltäneessä joukkueessa.

Juttua päivitetty 19.54: Lisätty video ja tietoja Jokisen urasta.

Lue myös:

    Uusimmat