NHL:ssä pudotettiin hanskat suoraan aloituksesta – kaksi järkälettä ottivat taas kerran mittaa toisistaan

Tampa Bay Lightningin ja New York Islandersin välisessä ottelussa alkoi rytistä heti ensimmäisen aloituksen jälkeen.

Tampa-hyökkääjä Pat Maroon ja Islanders-puolustaja Zdeno Chara pudottivat hanskat välittömästi, kun kiekko oli pudotettu jäähän. Maroonin ja Charan tappeluissa ei ole mitään uutta ja ihmeellistä – kaksikko on hakannut toisiaan useita kertoja aiemminkin – mutta kyseessä on NHL:n mittapuulla todellinen raskassarjalaisten taisto, sillä molemmat lukeutuvat liigan isokokosimpiin pelaajiin.

206-senttinen ja 113-kiloinen Chara vei nujakassa voiton pudottamalla 191-senttisen ja 108-kiloisen Maroonin jään pintaan.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Tämä tappelu ei jäänyt ottelun ainoaksi, vaan myös Tampan Anthony Cirelli ja Islandersin Brock Nelson ottivat mittaa toisistaan. Kolmannessa erässä Chara huitaisi vielä Tampa-tulokas Boris Katchoukia korkealla mailalla, ja tämä vastasi huutoon kaatamalla slovakialaisjätin jään pintaan.

Tampa-valmentaja Jon Cooper oli kysynyt tilanteen jälkeen Katchoukilta, oliko tämä tiennyt, kenen kimppuun kävi.

– Voi kyllä tiesin, Katchouk vastasi rehvakkaasti.

Ottelussa jaettiin kaikkiaan 68 jäähyminuuttia. Tampa voitti ottelun 4–1

Joukkueet kohtasivat nyt ensimmäisen kerran sitten kesäkuun, jolloin ne ottivat yhteen itäisen konferenssin seitsemännessä finaalissa. Tampa vei sen nimiinsä 1–0 ja eteni lopulta mestariksi asti. Tampa ja Islanders kohtasivat konferenssifinaaleissa myös vuotta aiemmin, ja silloinkin Tampa eteni aina mestariksi asti.

Yön toisessa ottelussa Columbus voitti Detroitin kotonaan 5–3. Patrik Laine oli loukkaantumisen takia sivussa Columbuksen kokoonpanosta, ja Joonas Korpisalo availi luukkua isäntien vaihtoaitiossa.

Lue myös:

    Uusimmat