NHL:n yön suomalaiset: Colorado seivästettiin harvinaisella tavalla – Mikko Rantanen osui jälleen

Colorado Avalanche kärsi torstaiaamuna harvinaisen tappion, kun Minnesota Wild kylvetti NHL:n kuuminta joukkuetta lukemin 8-3. Mikko Rantanen laukoi ottelussa kauden 22. maalinsa.

Maalin ja syötön ottelussa kirjannut Rantanen alusti toisessa erässä Nathan MacKinnonin kavennusmaalin ja iski itse 3-4-kavennusmaalin erän puolivälissä.

Rantanen on tehnyt nyt 39 ottelussa tehot 22+24=46. Se oikeuttaa NHL:n pistepörssin seitsemänteen sijaan ja maalipörssin kolmanteen tilaan.

Ilta ei ollut mairitteleva Colorado-vahti Philipp Grubauerille, joka torjui 11 laukauasta, mutta päästi selkänsä taakse seitsemän maalia. Eniten saksalaisvahtia runteli Wildin Kevin Fiala, joka mässäili tehot 3+1. Myös venäläinen Kirill Kaprizov teki kaksi maalia ja antoi yhden syötön.

Tappio oli Coloradolle ensimmäinen varsinaisella peliajalla kuukauteen.

Los Angeles-Arizona 4-3

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.