Neuvolat ja terveyasemat kiinni – näin rajuja toimia rokotusvälin lyhentäminen vaatisi Helsingiltä

Kolmannet koronarokotukset etenevät liian hitaasti - yli 80 vuotiaistakin joka toinen saanut rokotteen 1:49
Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että kolmannet koronarokotukset etenevät liian hitaasti. Yli 80 vuotiaistakin joka toinen saanut rokotteen.

Jos toisen ja kolmannen rokotuksen väli lyhennetään alle viiden kuukauden, Helsinki ei pysty toteuttamaan vaatimusta nykyisillä resursseillaan. 

– Emme pysty edes viiteen kuukauteen tällä hetkellä, sanoo Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Tällä hetkellä Helsingissä tehdään töitä, että rokotukset saataisiin toteutumaan 5-6 kuukauden välillä ilman, että lakisääteisiä palveluita joudutaan leikkaamaan.

Vaatisi lakisääteisten palvelujen pysäyttämistä

Rokotustahdin nopeuttaminen Helsingissä vaatisi lakisääteisten palveluiden pysäyttämistä. 

– Käytännössä se tarkoittaisi siis eri terveydenhuoltopalvelujen, kuten terveysasemien, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ja neuvoloiden sulkemista, sanoo Lukkarinen.

–Jo nyt lisärokottajien rekrytointi uhkaa meidän ja pääkaupunkiseudun muuta terveydenhuollon palvelutuotantoa, sanoo Lukkarinen sähköpostitse antamassaan haastattelussa.

Helsingissä on tällä hetkellä neljä rokotuspistettä: Jätkäsaari, Malmi, Kannelmäki ja Myllypuro. Rokotusten lisääminen ei jäisi tiloista kiinni.

– Uusien rokotuspisteiden avamiseen on valmiudet, mutta yksi vaihtoehto on, että rokottaisimme olemassa olevissa toimipisteissä, kirjoittaa Lukkarinen.

Ne olisivat vapaina, jos Helsinki päätyisi pysäyttämään palveluita.

Lue myös:

    Uusimmat